Недеља, 4. јун 2006.

Представљен редовни тромесечни извештај о раду Народне скупштине

Председник Народне скупштине Предраг Марковић истакао је на редовној конференцији за новинаре, представљајући резултате рада у претходна три месеца, да је Народна скупштина наставила законодавну активност доношењем 31 закона, од којих један број уређује области које до сада нису биле законски уређене.


Председник Народне скупштине Предраг Марковић истакао је на редовној конференцији за новинаре, представљајући резултате рада у претходна три месеца, да је Народна скупштина наставила законодавну активност доношењем 31 закона, од којих један број уређује области које до сада нису биле законски уређене. Он је поновио да је усвојен сет финансијских закона којима се уредила област тржишта капитала. Задатак институција у Србији и у наредном периоду је подстицање на сарадњу. Тако је Народна банка донела низ подзаконских аката, благовремено су достављени закони у скупштинску процедуру и на време су потписани укази, што је све омогућило спровођење већ усвојених закона. У наредном периоду нас очекује законско регулисање области природних ресурса, тако да се на дневном реду наредне седнице налази предлог закона о пољопривредном земљишту, усвајање недостајућих закона важних због идентитета (предлог закона о личној карти), закони који регулишу питања равносправности, заштиту права и повраћај имовине. (Тромесечни извештај о раду НСРС можете преузети овде...)

Председник Марковић је најавио да ће Народна скупштина Републике Србије, на седници која је заказана за понедељак 05. мај 2006. године са почетком у 11:50 часова, донети Одлуку којом држава Србија преузима надлежности државне заједнице после иступања Црне Горе. Он је истакао да на основу члана 60. Уставне повеље, по завршетку референдума и одлуке Скупштине Црне Горе, Србија, као правни следбеник државне заједнице Србија и Црна Гора мора формално-правно да преузме и уђе у посед онога што је сама деценијама стварала. Одлуком Народне скупштине створиће се услови да институције предузму све неопходне кораке преузимања и остваривања својих надлежности. Он је истакао да је Народна скупштина одговорно радила свој посао у претходном периоду и омогућила, доношењем препоруке о коришћењу грба, заставе и химне, да Србија користи своје државне симболе.(Текст Предлога одлуке можете преузети овде....)

Председник Марковић је рекао да је разговарао са представницима институција и странака, политичких субјеката, који морају да науче да се договоре око доношења основног законског акта државе, и још једном поновио да ће јавност о исходима разговора бити благовремено обавештена.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2