Четвртак, 20. септембар 2007.

Деветнаеста седница Законодавног одбора

Законодавни одбор је на седници одржаној 20. септембра разматрао амандмане на предлоге Закона о путним исправама и о изменама и допунама Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, које је поднео Одбор за одбрану и безбедност.Законодавни одбор је на седници одржаној 20. септембра разматрао амандмане на предлоге Закона о путним исправама и о изменама и допунама Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, које је поднео Одбор за одбрану и безбедност.

Одбор је оценио је правно могућ амандман на Предлог закона о путним исправама којим се прецизира да лице коме је издата путна исправа има право да код надлежног органа изврши увид у податке за аутоматскo очитавање података које садржи његова путна исправа, а што је у складу са уставним начелом заштите података о личности.

Амандманима на Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама се утврђује да се поред набројаних навијачких симбола који се могу унети на спортску приредбу може унети и застава, а другим се прецизира да је место извршења кривичног дела спортска приредба (кривично дело изазивања националне, расне и верске мржње) и да је дошло до насиља или физичког обрачуна са учесницима спортске приредбе.

Такође се прецизира квалификовани облик овог кривичног дела (тежи облик) и висина запрећене казне.

Законодавни одбор је оценио да су оба амандмана правно могућа и упућена су Народној скупштини.

Седници је председавао председник Одбора Влатко Ратковић.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31