Субота, 8. новембар 2008.

Средњошколци са Косова и Метохије посетили Народну скупштину

У оквиру пројекта „Приближимо институције грађанима“, средњошколци из општине Гора са Косова и Метохије посетили су данас Народну скупштину Републике Србије.У оквиру пројекта „Приближимо институције грађанима“, средњошколци из општине Гора са Косова и Метохије посетили су данас Народну скупштину Републике Србије.

Преко 40 ученика средње економско–туристичке школе, обишло је Дом Народне скупштине, а у згради Народне скупштине разговарало са генералним секретаром Вељком Одаловићем.

Ученици су секретару Одаловићу изнели тешкоће са којима се сусрећу у свакодневном раду, као и са условима у којима се школују. Један од највећих проблема ових ученика представља набавка уџбеника и свакодневни превоз до школе, с обзиром да је школа измештена из Горе у оближње село. Школа има 11 одељења, у којима се школује 150 ученика и којима предаје 25 наставника.

Секретар Народне скупштине исказао је разумевање за изнете проблеме и истакао да ће држава учинити све да овој деци створи услове неопходне за даље школовање. Он је поновио да Горанци имају једну државу, Републику Србију, и да је неопходно учинити све да ова најјужнија косовска општина не остане изолована.

У разговору средњошколаца и секретара Народне скупштине било је речи о законодавној фунцкији Народне скупштине, задацима који се налазе пред народним посланицима у наредном периоду у погледу усвајања закона неопходних за усклађивање законодавства са Уставом Републике Србије, као и о неопходним корацима Народне скупштине у погледу доношења закона који ће омогућити брже приближавање Србије Европској унији.

Сусрету ученика и секретара Народне скупштине присуствовали су председник општине Гора, диреткор школе и наставници.

Народна скупштина Републике Србије успешно реализује програмe приступа јавности већ више од три године, у оквиру кога је Народну скупштину посетило преко 20.000 грађана.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2