24. септембар 2021. Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић са делегацијом Радничке партије Црне Горе

24. септембар 2021. Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић са делегацијом Радничке партије Црне Горе

Петак, 24. септембар 2021.

Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић одржао састанак са делегацијом Радничке партије Црне Горе

На самом почетку састанка потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић поздравио је делегацију Радничке партије Црне Горе, на челу са Максимом Вучинићем народним послаником Скупштине Црне Горе.


Теме саговорника тицале су се сарадње скупштина две државе, али и сарадње два посланичка клуба ПУПС - „Три П“ и Демократског фронта Црне Горе. Две партије са веома сличним деловањем, односно очувањем достојанства радничке класе, пензионера и привредника разговарали су о заштити интересовања поменутих група и сарадњи која ће допринети побољшању њихових положаја у друштву. Кркобабић се интересовао и за тренутно стање српског становништва и заштити њихових интереса у Црној Гори и додао да је политика Србија таква да је увек окренута дијалогу и размени идеја, али да се одлуке искључиво доносе у интересу грађана.

Максим Вучинић је навео да је пре годину дана изабран за најмлађег посланика 27. сазива Скупштине Црне Горе, а да данас има част да своју прву дипломатску мисију започне у некадашњој Скупштини Савезне Републике Југославије и потпредседником Народне скупштине Стефаном Кркобабићем. Указао је на чињеницу да Србију и Црну Гору пре свега повезује заједничка историја, породице, па и економска сарадња, те да су такве везе нераскидиве и да их треба неговати и јачати.

На састанку саговорници су посебну пажњу посветили и економској сарадњи, као и оснаживању постојећих и успостављању нових видова сарадње. Ове теме подржали су и Иван Ивановић и Предраг Маројевић, као представници Стручног савета Раднике партије, али и потпредседник партије Момчило Манојловић.

О економској сарадњи народни посланик Драган М. Марковић, навео је да ПУПС примењује веома успешан модел оснивања привредних задруга, које субвенционише Влада Републике Србије, а која представља пример добре праксе запошљавања младих на селу и помоћи привредним газдинствима.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
петак, 9. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја