12. јун 2013. Председник међународног Фонда јединства православних народа Валериј Алексејев са потпредседником Поповићем и народним посланиицима

12. јун 2013. Председник међународног Фонда јединства православних народа Валериј Алексејев са потпредседником Поповићем и народним посланиицима

Четвртак, 13. јун 2013.

Потпредседник Народне скупштине Ненад Поповић примио председника међународног Фонда јединства православних народа

Потпредседник Народне скупштине др Ненад Поповић примио је јуче Валерија Алексејева, председника међународног Фонда јединства православних народа.


Фонд, који је под духовним старатељством Патријарха московског и целе Русије, Кирила, посебну пажњу придаје региону Балкана, нарочито српском одељењу које има значајну улогу у ширењу православног јединства, рекао је Алексејев и представио реализоване програме ове организације. Он је посебно нагласио награду коју Фонд додељује истакнутим поједницима и подсетио да су је завредели блаженопочивши патријарх српски Павле, Емир Кустурица, Новак Ђоковић и други.
Алексејев је поручио да у свим међународним контактима представници Фонда заступају политичку позицију Србије, од Косова и Метохије до свих других актуелних питања и најавио одржавање наредне конференције Фонда јединства православних народа у Нишу, у склопу обележавања 1.700 година од Миланског едикта.
Потпредседник Поповић је захвалио Алексејеву на посети највишем законодавном дому Србије, а посебно што је посета уприличена на велики празник, Дан Руске Федерације.
„Активности Фонда се простиру широм света, али ми смо захвални што Србију готово увек стављате на прво место. Народна скупштина и народни посланици узеће активно учешће у раду наредне конференције Фонда у Нишу и пружити јој максималну подршку“
рекао је потпредседник Поповић и замолио Алексејева да патријарху Кирилу пренесе најтоплије поздраве и искрену жељу народних посланика да посети Србију.
Састанку потпредседника Нариодне скупштине и председника међународног Фонда јединства православних народа присуствовали су и проф. др Милета Поскурица, народни посланик и шеф делегације Интерпарламентарне скупштине православља, као и народни посланици Горица Гајић и Петар Петковић.
Потпредседника Поповића и Валерија Алексејева непосредно пре састанка примио је Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
уторак, 17. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја