Среда, 22. мај 2013.

Потпредседник Народне скупштине Ненад Поповић разговарао са замеником министра пољопривреде Руске Федерације

Потпредседник Народне скупштине др Ненад Поповић разговарао је 21. маја са замеником министра пољопривреде Руске Федерације Павелом Семеновим о могућностима за повећање извоза домаћих пољопривредник и прехрамбених производа у Русију.


Поповић је истакао да је и за Србију и за Русију од велике важности да се максимално искористе предности које пружа Споразум о слободној трговини између две земље и изразио наду да ће се извоз српских производа у Русију још више повећати.
Потпредседник је указао и на велики значај сарадње српских и руских пољопривредних научно-истраживачких институција које, како је објаснио, могу значајно да утичу да побољшање квалитета производа и повећање робне размене две земље.
Заменик министра пољопривреде Руске Федерације Павел Семенов је нагласио да је тренутни обим пољопривредне размене између две земље 250 милиона долара, али да постоје услови да робна размена већ у наредној години буде дуплирана.
Према његовим речима, извоз пољопривредних производа из Русије широм света у првом кварталу ове године био је 86 одсто већи него у 2012. и истакао да је квалитет и значај појединих српских научноистраживачких институција, пре свега Института за кукуруз "Земун Поље", врло добро познат широм Русије. Он је изразио уверење да ће научна сарадња у области пољопривреде бити значајно унапређена.
Руководилац Департмана за трговину и услуге града Москве Алексеј Немерјук је рекао да Србија мора да искористи чињеницу да у Москви постоји велика потреба за робом и истакао да годишња робна размена Србије и Москве износи 60 милиона долара.
У руској делегацији која је посетила Србију били су Павел Семенов, заменик министра пољопривреде Руске Федерације, Михаил Орлов, директор Департмана за тржиште прехрамбених производа, риболов, прехрамбену и прерађивачку индустрију у министарству пољопривреде, Алексеј Немерјук, шеф Департмана за трговину и услуге града Москве, као и неколико представника великих руских трговинских предузећа.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
среда, 25. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја