Понедељак, 5. октобар 2009.

Потпредседник Народне скупштине Никола Новаковић отворио манифестацију под називом „Дечја недеља“

Потпредседник Народне скупштине Никола Новаковић отворио је данас у Дому Народне скупштине традиционалну манифестацију под називом „Дечја недеља“.Потпредседник Народне скупштине Никола Новаковић отворио је данас у Дому Народне скупштине традиционалну манифестацију под називом „Дечја недеља“. Потпредседник Новаковић поздравио је окупљене госте у своје и у име председнице Народне скупштине проф. др Славице Ђукић-Дејановић, истакавши да би волео да су врата Народне скупштине отворена свој деци Србије сваког дана. Он је додао да би било лепо отворити дечју еру и дечји век, а не само дечју недељу, јер је једна недеља мало за бригу о деци и остваривање њихових права.

Поздравним говорима, средњошколцима из целе Србије, обратили су се и Расим Љајић, министар за рад и социјалну политику, Љубивоје Ршумовић, председник Пријатења деце Србије, Тамара Лукшић-Орландић, помоћница Заштитника грађана за права детета, Јудита Рајхенберг, директорка УНИЦЕФ-а за Србију и предствници Министарства омладине и спорта. Учесници свечаног отварања манифестације указали су у својим обраћањима на отворена питања и проблеме у погледу остваривања права деце, али и на напоре државе да створи услове за бољи положај деце у Србији.

Традиционална манифестација „Дечја недеља“, у организацији Пријатеља деце Србије, траје од 5. до 11. октобра. Програм Дечје недеље 2009. године сачињен је у складу са Законом о друштвеној бризи о деци Републике Србије са циљем обележавања 20 година од усвајања Конвенције УН-а о правима детета и информисања најшире јавности о досадашњим резултатима њене примене у Србији.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 25. март
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја