Уторак, 10. јул 2007.

Потпредседник Радојко Обрадовић разговарао са парламентарцима Велике Британије

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије Радојко Обрадовић примио је данас делегацију Одбора Парламента Велике Британије за иностране послове, предвођену председником Одбора Мајком Гејпсом (Mike Gapes).Потпредседник Народне скупштине Републике Србије Радојко Обрадовић примио је данас делегацију Одбора Парламента Велике Британије за иностране послове, предвођену председником Одбора Мајком Гејпсом (Mike Gapes).

Поздрављајући госте, потпредседник Обрадовић је истакао да након парламентарних избора у Србији и формирања нове Владе, Србију очекује период уклађивања прописа са законодавстом Европске уније, али и даље јачање институција, пре свега Народне скупштине. Он је додао да су искуства Велике Британије добродошла, као и искуства других земаља, како Србија не би поновила грешке земаља у транзицији.

Потпредседник Обрадовић је указао британским колегама да је у Народној скупштини у припреми Нацрт закона о Народној скупштини, који ће омогућити да се рад Парламента унапреди и успостави пуна контрола извршне власти.

Потпредседник Обрадовић је истакао да је став Народне скупштине о статусу Косова и Метохије веома јасан и да се заснива на поштовању међународног права. Народна скупштина је до сада донела неколико Резолуција, став парламентарних странака је једиствен, а преговарачки тим Србије је у Народној скупштини добио пуну подршку. Потпредседник Обрадовић је обавестио британске парламентарце да је у току израда нове Резолуције и додао да очекује да ће Народна скупштина дати пуну подршку раду Владе Републике Србије, као и да се до решења питања статуса Косова и Метохије може доћи само преговорима, јер је Косово саставни део међународно признате државе Србиује, а свака промена државних граница значи кршење међународног права.

Састанку потпредседника Народне скупштине и делегације Парламента Велике Британије присуствовалли су и генерални секретар Народне скупштине Тамара Стојчевић и Амбасадор Велике Британије у Србији, Њ.Е. Стивен Вордсворт (Stephen Wordsworth).Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2