Председник

 • Среда, 16. октобар 2019.

  Гојковић са председником Парламента Исламске консултативне скупштине Ирана

  Председница Народне скупштине Републике Србије састала се данас са председником Исламске консултативне скупштине Исламске Републике Иран Алијем Лариџанијем и захвалила на учешћу делегације Исламске консултативне скупштине на 141. заседању ИПУ у Београду.

 • Среда, 16. октобар 2019.

  Гојковић са председником Парламента Турске

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Велике народне скупштине Турске Мустафом Шентопом и захвалила на учешћу делегације Републике Турске на 141. заседању ИПУ у Београду на највишем парламентарном нивоу.

 • Среда, 16. октобар 2019.

  Гојковић са председником Парламента Индије

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са делегацијом Парламента Републике Индије на челу са председником Дома народа Омом Бирлом, који учествује на 141. заседању ИПУ. На састанку је истакнуто да две земље карактерише вишедеценијско традиционално пријатељство и разумевање, утемељено сарадњом у Покрету несврстаних земаља.

 • Уторак, 15. октобар 2019.

  Обележено 30 година усвајања Конвенције УН

  Председница Скупштине Србије Маја Гојковић учествовала је данас на радионици посвећеној 30. годишњици усвајања Конвенције УН о правима детета, која је организована у оквиру 141. заседања Интерпарламентарне уније у Београду, где је познати музичар Горан Бреговић промовисан у регионалног амбасадора Уницефа.

 • Уторак, 15. октобар 2019.

  Гојковић имала више билатералних сусрета

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Парламента Тајланда, као и генералном директорком Канцеларије УН у Женеви Татјаном Валовајовом и потпредседником међународне организације Црвени крст Жилом Карбонијеом, који учествују на 141. заседању ИПУ у Београду.

 • Уторак, 15. октобар 2019.

  Гојковић се састала са потпредседником Свекинеског народног конгреса

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са делегацијом Свекинеског народног конгреса Народне Републике Кине на челу са потпредседником Свекинеског народног конгреса Хао Минђином.

 • Уторак, 15. октобар 2019.

  Обележено 130 година ИПУ

  У оквиру Генералне дебате 141. заседања Интерпарламентарне уније обележено је 130 година постојања ИПУ, као најстарије међународне парламентарне организације, а председница Скупштине Србије је рекла да јој је задовољство да овај важан историјски датум, када се сећамо прве конференције у Паризу, када је рођена визија повезивања народа различите културе, језика, вере, навика и обичаја кроз парламентарну сарадњу, данас обележавамо уверени у снагу наше организације и њену кључну улогу у актуелном времену.

 • Уторак, 15. октобар 2019.

  Гојковић се састала са председником Парламента Аустрије

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Парламента Аустрије Волфгангом Соботком, који учествује на 141. заседању Интерпарламентарне уније у Београду.

 • Уторак, 15. октобар 2019.

  Гојковић имала сусрете са председницима парламената у оквиру ИПУ

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић имала је данас више билатералних сусрета са председницима парламената који учествују на 141. заседању Интерпарламентарне уније у Београду, са којима је разговарала о унапређењу парламентарних и билатералних односа, процесу евроинтеграција и питању Косова и Метохије.

 • Уторак, 15. октобар 2019.

  Гојковић се састала са председником ПС ОЕБС

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником ПС ОЕБС Џорџом Тсеретелијем, који учествује на 141. заседању Интерпарламентарне уније, који се од 13. до 17. октобра одржава у Београду.

 • Уторак, 15. октобар 2019.

  Гојковић сазвала нову седницу за среду, 23. октобар

  Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Четврту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години, за среду 23. октобар, са почетком у 10,00 часова.

 • Понедељак, 14. октобар 2019.

  Гојковић се састала са Валентином Матвијенко

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председницом Савета Федерације Федералне Скупштине Руске Федерације Валентином Матвијенко.

 • Понедељак, 14. октобар 2019.

  Гојковић се састала са председницима парламената Аустрије, Словачке и Чешке

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са представницима држава чланица Славковског формата, коме су присуствовали председници парламената Аустрије, Словачке и Чешке – Волфганг Соботка, Андреј Данко и Радек Вондрачек, са којима је разговарала о подршци Србији на путу ка Европској унији и питању Косова и Метохије.

 • Понедељак, 14. октобар 2019.

  Гојковић са председником Парламента Републике Кореје

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се са председником Народне скупштине Републике Кореје Хи Сангом Муном, коме је захвалила на учешћу делегације Републике Кореје на 141. заседању ИПУ.

 • Понедељак, 14. октобар 2019.

  Гојковић са председницима парламената

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се са председницима парламената Краљевине Бахреин и Народне Републике Бангладеш, као и председником Парламента Краљевине Саудијске Арабије, који учествују на 141. заседању Интерпарламентарне уније у Београду.

 • Понедељак, 14. октобар 2019.

  Гојковић: Правда и право морају да буду изнад силе у међународним односима

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић обратила се на почетку Генералне дебате 141. заседања Интерпарламентарне уније у Београду, чија је главна тема „Јачање међународног права: Улога и механизми парламената и допринос регионалне сарадње‘’ и поручила да је узрок многих проблема у свету кршење међународних норми и принципа, као и да правда и право морају да буду изнад силе у међународним односима.

 • Понедељак, 14. октобар 2019.

  Гојковић сазвала нову седницу за уторак, 22. октобар

  Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Трећу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години, за уторак 22. октобар 2019. године, са почетком у 10,00 часова.

 • Понедељак, 14. октобар 2019.

  Председница Народне скупштине Маја Гојковић на састанку Надзорног одбора 141. Скупштине ИПУ

  Председница Народне скупштине Маја Гојковић председава Надзорном одбору уочи почетка заседања Главног савета и Генералне дебате 141. Скупштине Интерпарламентарне уније.

 • Недеља, 13. октобар 2019.

  Свечано отварање 141. заседања Интерпарламентарне уније

  Церемонијом свечаног отварања почело је 141. заседање Интерпарламентарне уније. Београд ће у периоду од 13. до 17. октобара бити домаћин 80 председника и 60 потпредседника парламената широм света, који ће предводити делегације у којима ће бити преко 2.000 учесника.

 • Недеља, 13. октобар 2019.

  Одржана конференција за новинаре пред отварање 141. скупштине Интерпарламентарне уније

  Прва званична конференција за новинаре пред отварање 141. Скупштине Интерпарламентарне уније (ИПУ), одржана је данас, 13. октобра.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
среда, 20. новембар

Будите у току