Народна скупштина

 • Петак, 17. јануар 2020.

  Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић отворио конференцију удружења грађана „Национална авангарда“

  Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић обратио се на конференцији „Од Сарајевског атентата до Априлског рата – историјски узроци и геополитичке последице“, изразивши задовољство што је у прилици да у име Народне скупштине подржи овако значајан скуп.

 • Петак, 17. јануар 2020.

  Делегација Народне скупштине у ПС ОЕБС у студијској посети Норвешкој

  Шеф Делегације при ПС ОЕБС Стефана Миладиновић и Бранимир Јовановић, члан ad hoc Одбора за борбу против тероризма ПС ОЕБС боравили су у студијској посети, у организацији ad hoc Одбора за борбу против тероризма ПС ОЕБС, у Ослу, Норвешкој 14. и 15. јануара 2020. години.

 • Петак, 17. јануар 2020.

  Линта присуствовао обележавању страдања Срба у Скеланима (општина Сребреница)

  Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Републике Србије Миодраг Линта присуствовао је у четвртак, 16. јануара, у Скеланима код Сребренице, обележавању страдања Срба из тог места и са подручја читаве општине Сребреница.

 • Четвртак, 16. јануар 2020.

  90. седница Одбора за спољне послове

  На седници одржаној 16. јануара, чланови Одбора размотрили су и већином гласова предложили Народној скупштини да прихвати Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и Владе Уједињених Арапских Емирата о запошљавању издржаваних лица чланова дипломатских и конзуларних представништава, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Словачке Републике о бављењу плаћеним пословима чланова породице запослених у њиховим дипломатским мисијама и конзуларним представништима и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Црне Горе о обављaњу плаћене делатности одређених чланова породице чланова дипломатскo-конзуларних представништава.

 • Четвртак, 16. јануар 2020.

  Учешће делегације Одбора за европске интеграције на 16. Конференцији парламентарних одбора за европске интеграције

  Делегација Одбора за европске интеграције учествоваће на 16. Конференцији парламентарних одбора за европске интеграције/питања земаља учесница у Процесу стабилизације и придруживања у Југоисточној Европи – КОСАП, која ће бити одржана 16–17. јануара 2020. године, у Тирани, у Албанији.

 • Среда, 15. јануар 2020.

  71. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је на седници одржаној 15. јануара 2020. године, која је била затворена за јавност, размотрио и дао позитивно мишљење на Предлог преговарачке позиције Рeпублике Србије за Међувладину конференцију о приступању Републике Србије Европској унији за поглавље 27 „Животна средина и климатске промене“.

 • Понедељак, 13. јануар 2020.

  76. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

  Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу је, на седници одржаној 13. јануара, као надлежни Одбор, размотрио Предлог стратегије развоја правосуђа за период 2019–2024. године, које је доставило Министарство правде.

 • Понедељак, 13. јануар 2020.

  26. седница Одбора за заштиту животне средине

  Одбор за заштиту животне средине Народне скупштине, на седници одржаној 13. јануара 2020. године којој је председавала Маја Гојковић, председник Народне скупштине и Одбора за заштиту животне средине, размотрио је и дао позитивно мишљење на Преговарачку позицију Републике Србије за Међувладину конференцију о приступању Републике Србије Европској унији за поглавље 27 – Животна средина и климатске промене.

 • Петак, 10. јануар 2020.

  103. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

  На седници одржаној 10. јануара, чланови Одбора размотрили су Предлог финансијског плана Комисије за контролу државне помоћи за 2020. годину и Предлог правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Комисији за контролу државне помоћи.

 • Петак, 10. јануар 2020.

  89. седница Одбора за спољне послове

  Одбор за спољне послове је на седници, одржаној 10. јануара, размотрио редовне активности сталних делегација и једногласно одлучио да народни посланици Бранка Стаменковић и др Владимир Орлић учествују на састанку Одбора за мониторинг Парламентарне скупштине Савета Европе, који ће се одржати 16. јануара 2020. године.

 • Понедељак, 6. јануар 2020.

  Гојковић честита Божић

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић честита Божић грађанима Србије и свим православним верницима који Божић славе по јулијанском календару.

 • Уторак, 31. децембар 2019.

  Новогодишња честитка председнице Народне скупштине

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић честита грађанима Нову 2020. годину.

 • Понедељак, 30. децембар 2019.

  Заменици Заштитника грађана и председник и чланови Комисије за контролу државне помоћи положили заклетву

  Заменици Заштитника грађана у Републици Србији Јелена Стојановић, Наташа Тањевић и Слободан Томић, које је Народна скупштина изабрала, положили су данас заклетву у Дому Народне скупштине пред председницом Народне скупштине Мајом Гојковић.

 • Понедељак, 30. децембар 2019.

  Председница Посланичке групе пријатељства са Ираном разговарала са одлазећим амбасадором Исламске Републике Иран у Републици Србији

  Председница Посланичке групе пријатељства са Ираном Јасмина Каранац разговарала је у Народној скупштини са одлазећим амбасадором Исламске Републике Иран Њ.Е. Хосеионом Мола Абдолахијем.

 • Недеља, 29. децембар 2019.

  Гојковић честита Хануку

  Председница Народне Скупштине Републике Србије Маја Гојковић честита припадницима јеврејске заједнице у Србији празник Хануку.

 • Петак, 27. децембар 2019.

  33, 34. и 35. седница Одбора за контролу служби безбедности

  На 33, 34. и 35. седници које су одржане 27. децембра 2019. године Одбор за контролу служби безбедности разматрао је и усвојио Извештај о раду Безбедносно-информативне агенције и Извештај о стању безбедности Републике Србије, као и Извештај о раду Војнообавештајне агенције и Извештај о раду Војнобезбедносне агенције за период од 1. априла до 30. септембра 2019. године.

 • Четвртак, 26. децембар 2019.

  Посланичка питања у децембру

  Народни посланици су, у складу са чланом 205. став 1. Пословника Народне скупштине, 26. децембра 2019. године, од 16.00 до 19.00 часова, постављали питања члановима Владе Републике Србије.

 • Четвртак, 26. децембар 2019.

  Председник Одбора за контролу служби безбедности уручио плакету Одбора начелнику Генералштаба Војске Србије

  Председник Одбора за контролу служби безбедности мр Игор Бечић уручио је Плакету Одбора начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу, за допринос и јачање капацитета сектора безбедности и цивилне контроле служби безбедности. Иста плакета додељена је и заменику начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајору Петру Цветковићу.

 • Четвртак, 26. децембар 2019.

  Председник Одбора за спољне послове примио у опроштајну посету амбасадора Ирана у Србији

  Председник Одбора за спољне послове проф. др Жарко Обрадовић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Исламске Републике Иран у Србији Хосеина Мола Абдолахија.

 • Четвртак, 26. децембар 2019.

  24. седница Одбора за здравље и породицу

  Чланови Одбора за здравље и породицу су, на седници одржаној 26. децембра, размотрили представкe грађана и организација које су упућене Одбору и на предлог Радне групе Одбора утврдили даља поступања са њима.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Будите у току