Народна скупштина

 • Недеља, 7. април 2019.

  Гојковић се обратила на генералној дебати Интерпарламентарне уније

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, која учествује на 140. заседању Интерпарламентарне уније у Дохи, истакла је да нема модеризације и развоја ниједног друштва без ослањања на образовање становништва и поручила да суштинско унапређење образовања подразумева да нико не буде заборављен.

 • Петак, 5. април 2019.

  Лакетић на Конференцији о уранијуму у Риму (ВИДЕО)

  (ВИДЕО) изјава др Дарка Лакетића, председника Комисије Народне скупштине Републике Србије за истрагу последица НАТО бомбардовања 1999. године по здравље грађана Србије, као и утицај на животну средину - 04.04.2019. у Риму, на Конференцији „Уранијум: годину дана од IV комисије, садашњост и будућност“

 • Петак, 5. април 2019.

  Сусрет шефице делегације Народне скупштине у ПССЕ са амбасадором Краљевине Белгије у Србији

  Шефица сталне делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПССЕ) др Александра Томић и члан делегације Александар Шешељ, разговарали су у Народној скупштини са амбасадором Краљевине Белгије у Србији Куном Адамом о значају и унапређењу међупарламентарне сарадње.

 • Петак, 5. април 2019.

  68. седница Одбора за спољне послове

  На седници одржаној 5. априла, чланови Одбора за спољне послове усвојили су пет иницијатива за посете, констатовали више редовних активности сталних делегација, прихватили више извештаја о реализованим посетама и констатовали реализоване парламентарне и остале контакте.

 • Четвртак, 4. април 2019.

  Арсић разговарао са амбасадором Републике Србије у Ријаду

  Потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић одржао је састанак са амбасадором Републике Србије на служби у Ријаду Мухамедом Јусуфспахићем, на ком су разговарали о јачању међупарламентарне сарадње.

 • Четвртак, 4. април 2019.

  Отворена свечана академија поводом обележавања Дана студената

  Свечана академија поводом обележавања Дана студената, у организацији Студентске конференције академијa струковних студија и високих школа Србије, и ове године обележена је у Народној скупштини.

 • Среда, 3. април 2019.

  Завршена Међупарламентарна конференција о будућности Европске уније у Букурешту

  У оквиру Парламентарне димензије румунског председавања Савету Европске уније 1. и 2. априла у Букурешту, одржана је Међупарламентарна конференција о будућности Европске уније.

 • Среда, 3. април 2019.

  57. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 3. априла 2019. године, размотрио Извештај о спровођењу Националног програма за усвајање правних тековина ЕУ (НПАА), за четврто тромесечје 2018. године.

 • Среда, 3. април 2019.

  Чотрић на Кипру: Србија је за мирно решење косовског проблема

  „Србија се залаже за мирно и дипломатско решење косовског проблема које подразумева компромис између Београда и Приштине. Такво решење не значи пораз већ будућности Србије. Ако Београд и Приштина не постигну споразум, то ће довести до катастрофе и новог рата на Балкану“, изјавио је Александар Чотрић, шеф сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Интерпарламентарној скупштини православља, на данашњем састанку Међународног секретаријата, председника одбора и известилаца ИСП, у Лимасолу на Кипру.

 • Уторак, 2. април 2019.

  Лакетић учествује на Конференцији у Риму о последицама осиромашеног уранијума

  Председник Комисија Народне скупштине Републике Србије за истрагу последица НАТО бомбардовања 1999. године по здравље грађана Србије, као и утицај на животну средину др Дарко Лакетић учествоваће у четвртак, 4. априла у Риму на Конференцији под називом „Уранијум: годину дана од IV комисије, садашњост и будућност“.

 • Уторак, 2. април 2019.

  Девета седница Одбора за права детета

  Чланови Одбора за права детета су на седници, одржаној 2. априла, размотрили Редовни годишњи извештај Заштитника грађана за 2018. годину, поглавље 4.1, које се односи на права детета.

 • Понедељак, 1. април 2019.

  Учешће шефа сталне делегације у ИСП на састанку Секретаријата ИСП у Лимасолу

  Шеф сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Интерпарламентарној скупштини православља Александар Чотрић учествоваће на састанку Међународног секретаријата, председника и известилаца Интерпарламентарне скупштине православља, који ће бити одржан од 2. до 5. априла 2019. године, у Лимасолу, Кипар.

 • Понедељак, 1. април 2019.

  14. седница Одбора за дијаспору и Србе у региону

  Одбор за дијаспору и Србе у региону је, на седници одржаној 1. априла 2019. године, размотрио je средства, Буџетом Републике Србије за 2019. годину, опредељенa Министарству спољних послова, Министарству културе и информисања и Министарству просвете, науке и технолошког развоја за финансирање активности које се односе на дијаспору и Србе у региону.

 • Понедељак, 1. април 2019.

  Делегација Одбора за европске интеграције учествује на међупарламентарној конференцији о будућности Европске уније у Букурешту

  У оквиру Парламентарне димензије румунског председавања Савету Европске уније, 1. и 2. априла у Букурешту, одржава се Међупарламентарна конференција о будућности Европске уније.

 • Петак, 29. март 2019.

  103. седница Одбора за уставна питања и законодавство

  На седници Одбора за уставна питања и законодавство, одржаној 29. марта, размотрени су амандмани на Предлог закона о здравственом осигурању, Предлог закона о здравственој заштити, Предлог закона о предметима опште употребе, и на Предлог закона о изменама и допунама Закона о супстанцама које се користе у недозвољеној производњи опојних дрога и психотропних супстанци, које је поднела Влада.

 • Петак, 29. март 2019.

  20. седница Одбора за здравље и породицу

  Чланови Одбора за здравље и породицу су, на седници одржаној 29. марта, размотрили у поједностима предлоге закона о здравственом осигурању, о здравственој заштити, о предметима опште употребе и о изменама и допунама Закона о супстанцама које се користе у недозвољеној производњи опојних дрога и психотропних супстанци.

 • Петак, 29. март 2019.

  102. седница Одбора за уставна питања и законодавство

  Одбор за уставна питања и законодавство размотрио је, на седници од 29. марта, амандмане на Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима, који је поднела народни посланик Марија Обрадовић.

 • Петак, 29. март 2019.

  28. седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

  На седници Одбора, одржаној 29. марта, размотрен је Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима, који је поднела народна посланица Марија Обрадовић, у појединостима.

 • Четвртак, 28. март 2019.

  Посланичка питања у марту

  Народни посланици су, у складу са чланом 205. став 1. Пословника Народне скупштине, 28. марта 2019. године, од 16.00 до 19.00 часова, постављали питања члановима Владе Републике Србије.

 • Четвртак, 28. март 2019.

  Гојковић са председником Парламента Грузије, потписан Споразум о партнерству

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Парламента Грузије Ираклијем Кобахидзеом, који борави у званичној посети Србији, а након састанка Гојковић и Кобахидзе су потписали Споразум о партнерству два парламента.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Будите у току