Народна скупштина

 • Петак, 22. новембар 2019.

  Одржано јавно слушање на тему Образовање на језицима националних мањина

  „Квалитет једне заједнице мери се на основу односа према мањини, према слабијима и мањима и неопходан је за стабилност и развој државе“, нагласио је председник Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво др Муамер Зукорлић током уводног обраћања на јавном слушању „Образовање на језицима националних мањина“.

 • Петак, 22. новембар 2019.

  68. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је на седници, одржаној 22. новембра 2019. године, која је на основу члана 255. Пословника Народне скупштине била затворена за јавност, размотрио и дао позитивно мишљење на Предлог преговарачке позиције Рeпублике Србије за поглавља 3 „Право пословног настањивања и слобода пружања услуга.

 • Петак, 22. новембар 2019.

  Учешће делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње на 54. Генералној скупштини ПС ЦЕС

  Стална делегација Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње у саставу мр Игор Бечић, шеф сталне делегацијe и чланови делегације Милија Милетић, Александра Белачић и Иван Костић, учествовала је на 54. Генералној скупштини Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње (ПС ЦЕС), која је одржана у Софији, Бугарска, од 19. до 21. новембра ове године.

 • Четвртак, 21. новембар 2019.

  Посланичка група пријатељства са УАЕ у Народној скупштини и Амбасада УАЕ у Београду настављају успешну реализацију хуманитарних пројеката

  На иницијативу Посланичке групе пријатељства са Уједињени Арапским Емиратима у Народној скупштини, којој председава народна посланица Јелена Жарић Ковачевић, Амбасада УАЕ је донирала средства и опремила просторије предшколске групе у Основној школи „Милан Ракић“ у Поповцу, у Градској општини Црвени Крст у Нишу. Вредност донације је пола милиона динара.

 • Среда, 20. новембар 2019.

  Шеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

  Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Шесту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години за среду, 20. новембар 2019. године, са почетком у 10 часова.

 • Среда, 20. новембар 2019.

  12. седница Одбора за права детета

  На седници, одржане 20. новембра, чланови Одбора размотрили су једину тачку дневног реда, обележавање Светског дана детета.

 • Среда, 20. новембар 2019.

  Председник Одбора за спољне послове и ПГП са Кином примио делегацију Министарства трговине Народне Републике Кине

  Председник Одбора за спољне послове и ПГП са Кином проф. др Жарко Обрадовић примио је данас делегацију Министарства трговине Народне Републике Кине са којом је разговарао о односима Србије и НР Кине.

 • Уторак, 19. новембар 2019.

  67. седница Одбора за европске интеграције

  Чланови Одбора за европске интеграције су, на седници одржаној 19. новембра, одредили делегацију која ће учествовати на Округлом столу на високом нивоу на тему процеса европских интеграција Западног Балкана, који ће се одржати у Бриселу, Краљевина Белгија, 3. децембра 2019. године.

 • Понедељак, 18. новембар 2019.

  Гојковић у Женеви на састанку Припремног одбора Интерпарламентарне уније

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић учествује данас на састанку Припремног одбора председника парламената Интерпарламентарне уније у Женеви, уочи одржавања Пете светске конференције председника парламената 2020. године.

 • Понедељак, 18. новембар 2019.

  93. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

  Чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава су на седници од 18. новембра размотрили у начелу Предлог закона o буџету Републике Србије за 2020. годину, са Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2020. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за здравствено осигурање за 2020. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Националне службе за запошљавање за 2020. годину и Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2020. годину.

 • Понедељак, 18. новембар 2019.

  54. седница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

  Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику је, на седници одржаној 18. новембра 2019. године размотрио Предлог закона о буџету Републике Србије за 2020. годину, Раздео 21 – Министарство привреде, Раздео 28 – Министарство рударства и енергетике и Раздео 32 – Министарство трговине, туризма и телекомуникација, који је поднела Влада.

 • Понедељак, 18. новембар 2019.

  29. седница Одбора за културу и информисање

  На седници, одржаној 18. новембра, чланови Одбора за културу и информисање размотрили су Предлог закона о буџету Републике Србије за 2020. годину, Раздео 29 – Министарство културе и информисања, који је поднела Влада, у начелу.

 • Понедељак, 18. новембар 2019.

  Чотрић на састанку секретаријата ИСП у Атини

  Шеф сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Интерпарламентарној скупштини православља Александар Чотрић учествовао је на састанку Међународног секретаријата, председника одбора и известилаца Интерпарламентарне скупштине православља, који је одржан од 13. до 16. новембра 2019. године, у Атини, Грчка.

 • Субота, 16. новембар 2019.

  Учешће народне посланице мр Јадранке Јовановић на 32. заседању Парламентарне скупштине Франкофоније

  Шефица Делегације Народне скупштине Републике Србије при Парламентарној скупштини Франкофонијe мр Јадранка Јовановић учествовала je на 32. заседању Парламентарне скупштине Франкофоније (ПСФ) за регион Европа у Делемонту кантон Jура, Швајцарска, oд 14. дo 16. новембра 2019. године.

 • Петак, 15. новембар 2019.

  Заједничко саопштење са Другог међустраначког дијалога уз посредовање Европског парламента

  Други међустраначки дијалог уз посредовање Европског парламента одржан је 14. и 15. новембра у Народној скупштини Републике Србије. На њему је процењено шта је остварено од октобарског Првог међустраначког дијалога и апеловано је на пуно спровођење обавеза из „Табеле о испуњеним обавезама“ која се налази у прилогу и да се предложе додатне иницијативе за унапређење услова за одржавање парламентарних избора, у складу са препорукама из извештаја Европске комисије и ОЕБС/ОДИХР-а.

 • Петак, 15. новембар 2019.

  24. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

  Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова одржао је, 15. новембра 2019. године седницу ван седишта Народне скупштине, у Панчеву, на којој је размотрено питање остваривањa права на службену употребу језика и писама националних мањина.

 • Петак, 15. новембар 2019.

  Конференција „Иновације и дигитализација у српском здравству“ у Народној скупштини

  Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић отворио је данас у Народној скупштини конференцију „Иновације и дигитализација у српском здравству“ и истакао да је побољшање живота грађана главни циљ економског развоја и реформи које се спроводе, те да су све веће инвестиције у здравствени систем од изузетног значаја.

 • Петак, 15. новембар 2019.

  23. седница Одбора за здравље и породицу

  На седници Одбора, која је одржана 15. новембра, размотрен је Предлог закона о буџету Републике Србије за 2020. годину, Раздео 27 – Министарство здравља, са Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за здравствено осигурање за 2020. годину, који је поднела Влада, у начелу.

 • Петак, 15. новембар 2019.

  38. седница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва

  На седници Одбора, одржаној 15. новембра, размотрен је Предлог закона о буџету Републике Србије за 2020. годину – Раздео 30 Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, са Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2020. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Националне службе за запошљавање за 2020. годину и Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2020. годину, у начелу.

 • Четвртак, 14. новембар 2019.

  Учешће чланова делегације Народне скупштине Републике Србије на Политичком комитету Парламентарне скупштине Савета Европе

  На данашњем састанку Политичког комитета Парламентарне скупштине Савета Европе изабран је известилац о ситуацији на Косову и Метохији, немачки посланик Питер Бејер.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 4. јул
 • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја

Будите у току