Народна скупштина

 • Понедељак, 30. септембар 2019.

  Учешће делегације Народне скупштине на интерпарламентарној конференцији

  Народни посланици Горица Гајић и Снежана Пауновић, чланови Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, учествују на Интерпарламентарној конференцији о стабилности, економској координацији и управљању у Европској унији, која се у оквиру парламентарне димензије председавања Финске Саветом ЕУ, одржава 30. септембра и 1. октобра 2019. године у Хелсинкију, Финска, на позив председника Одбора за привреду и Одбора за финансије Парламента Финске.

 • Понедељак, 30. септембар 2019.

  86. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

  На седници од 30. септембра 2019. године, чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава обавили су разговор са кандидатом за избор члана Комисије за хартије од вредности.

 • Понедељак, 30. септембар 2019.

  48. седница Одбора за привреду, регионални развој,трговину, туризам и енергетику

  На седници Одбора, одржаној 30. септембра, размотрен је Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2019. годину, Раздео 21 – Министарство привреде, Раздео 28 – Министарство рударства и енергетике и Раздео 32 – Министарство трговине, туризма и телекомуникација, који је поднела Влада.

 • Понедељак, 30. септембар 2019.

  70. седницa Oдбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања

  На седници одржаној 30. септембра, чланови Одбора размотрили су оставку коју је на функцију народног посланика поднео Мирослав Лазански и захтев Срђана Смиљанића, генералног секретара Народне скупштине за давање позитивног мишљења за обављање друге јавне функције.

 • Понедељак, 30. септембар 2019.

  64. седница Одбора за европске интеграције

  Чланови Одбора за европске интеграције су, на седници одржаној 30. септембра, размотрили у начелу више предлога закона који су предложени за дневни ред Друге седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години.

 • Понедељак, 30. септембар 2019.

  124. седница Одбора за уставна питања и законодавство

  На седници Одбора, одржаној 30. септембра, чланови Одбора размотрили су више предлога закона који се налазе на дневном реду Друге седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години.

 • Понедељак, 30. септембар 2019.

  37. седницa Oдбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва

  На седници одржаној 30. септембра, чланови Одбора су разматрали Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2019. годину – Раздео 30 Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у начелу.

 • Понедељак, 30. септембар 2019.

  67. седница Одбора правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

  Чланови Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу су на седници, одржаној 30. септембра размотрили Предлог одлуке о избору председника судова и Предлог одлуке о избору судија који се први пут бира на судијску функцију, које је поднео Високи савет судства.

 • Недеља, 29. септембар 2019.

  Гојковић честитала одбојкашима освајање злата

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић честитала је одбојкашима Србије освајање златне медаље на Европском првенству у Паризу.

 • Субота, 28. септембар 2019.

  Међународни семинар о јачању парламентарног надзора у Киргиској Републици

  Потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић и народни посланик др Милорад Мијатовић учествовали су на Међународном семинару о јачању парламентарног надзора у Кригиској Републици, који се одржао 27. и 28. септембра 2019. године у Бишкеку, у оквиру пројекта Снажна и инклузивна парламентарна демократија, који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу, а спроводи је Програм за развој Уједињених нација (UNDP) у Киргиској Републици.

 • Петак, 27. септембар 2019.

  48. седница Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду

  Одбор за пољоприведу, шумарство и водопривреду одржао је, 27. септембра, седницу изван седишта Народне скупштине, у Скупштини града Врања, на којој је размотрено стање у пољопривреди са посебним освртом на воћарство и сточарство.

 • Петак, 27. септембар 2019.

  Одржана радионица националног огранка ГОПАК

  На дводневној радионици Огранка у Србији Глобалне организације парламентараца за борбу против корупције (GOPAC) народни посланици, чланови Огранка, посебну пажњу су посветили испуњењу препорука из GRECO извештаја Савета Европе и законима који су већ у процедури у Народној скупштини или су у припреми, а веома су важни и имају велики утицај у борби против корупције.

 • Петак, 27. септембар 2019.

  Стефана Миладиновић именована за специјалног известиоца ПС ОЕБС за дигиталну агенду

  Председник Парламентарне скупштине Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), господин Георг Церетели именовао је Стефану Миладиновић, шефа делегације Народне Скупштине Републике Србије при Парламентарној скупштини ОЕБС-а, за специјалног известиоца ПС ОЕБС-а за дигиталну агенду.

 • Петак, 27. септембар 2019.

  40. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво

  На седници одржаној 27. септембра, чланови Одбора размотрили су Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2019. годину – раздео 26 Министарство просвете, науке и технолошког развоја и раздео 31 Министарство омладине и спорта.

 • Четвртак, 26. септембар 2019. у 14:28 часова

  Гојковић примила амбасадора САД у опроштајну посету

  Председница Народне скупштне Републике Србије Маја Гојковић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Скота.

 • Четвртак, 26. септембар 2019.

  Делегација Народне скупштине Републике Србије на јесењем заседању ПС Савета Европе у Стразбуру

  Делегацију Народне Скупштине Републике Србије која учествује на јесењем заседању Парламентарне скупштине Савета Европе у Стразбуру предводиће в.д. шефа Сталне делегације НС у ПС СЕ Биљана Пантић Пиља, а у саставу делегације ће бити чланови делегације, проф. др Жарко Обрадовић, Елвира Ковач и Александар Шешељ и заменици чланова делегације Дубравка Филиповски и Миљан Дамјановић.

 • Четвртак, 26. септембар 2019.

  27. седница Одбора за културу и информисање

  Чланови Одбора за културу и информисање су, на седници одржаној 26. септембра, размотрили у начелу Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2019. годину, раздео 29 - Министарство културе и информисања, који је поднела Влада.

 • Среда, 25. септембар 2019.

  Гојковић сазвала посебну седницу Народне скупштине, на дневном реду обраћање председника Посланичког дома Парламента Чешке

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Двадесет шесту посебну седницу Народне скупштине за среду, 2. октобра, са једном тачком дневног реда - обраћање Народној скупштини председника Посланичког дома Парламента Чешке Републике Радека Вондрачека.

 • Среда, 25. септембар 2019.

  22. седница Одборa за здравље и породицу

  На седници Одбора, одржаној 25. септембра, размотрен је, у начелу, Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2019. годину - Раздео 27 Министарство здравља, који је поднела Влада, као и Информација о раду Министарства здравља за период јануар-март 2019. године и Информација о раду Министарства здравља за период април-јун 2019. године. Током седнице размотрене су и представке грађана и организација.

 • Среда, 25. септембар 2019.

  47. седницa Oдбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

  На седници одржаној 25. септембра, чланови Одбора разматрали су Предлог Радне групе за утврђивање испуњености услова учесника јавног конкурса за избор органа Комисије за заштиту конкуренције.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
четвртак, 21. новембар

Цео календар догађаја

Будите у току