Народна скупштина

Српским радницима у Русији биће олакшан поступак продужавања радне визе

Среда, 25. април 2018. |

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону мр Иван Костић заједно са члановима Одбора одржао је састанак са заменицом председника Одбора за безбедност и борбу против корупције Државне Думе Руске Федерације Наталијом Поклонском, на ком су разговарали о положају запослених Срба у Русији.

 • Уторак, 24. април 2018.

  Гојковић имала сусрете са председницима парламената Шпаније, Аустрије, Пољске, Чешке, Албаније и Словеније

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, у оквиру Конференције председника парламената држава чланица Европске уније и земаља кандидата у Талину, имала је низ билатералних сусрета и разговора са председницима парламената о развоју парламентарне сарадње и интензивирања односа, као и питању евроинтеграција.

 • Уторак, 24. април 2018.

  Председник и чланови ПГП са Кубом разговарали са амбасадором Кубе у Србији

  Председник Посланичке групе пријатељства са Кубом проф. др Љубиша Стојмировић и чланови ПГП разговарали су у Народној скупштини са амбасадором Кубе у Србији Њ.Е. Густавом Тристом дел Тодом о унапређењу билатералне сарадње, посебно између парламената наших двеју држава.

 • Понедељак, 23. април 2018.

  Обраћање председнице Народне скупштине на Конференцији председника парламената ЕУ и земаља кандидата

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, која учествуje на дводневној Конференцији председника парламената држава чланица Европске уније и земаља кандидата у Талину, поручила је да је пуна приврженост Србије процесима евроинтеграција, заснована на уверењу да су сви напори, некада тешке и болне мере, у најбољем интересу наших грађана, мира, стабилности и просперитета региона, а тиме и ЕУ.

 • Понедељак, 23. април 2018.

  Одржана Пета пленарна седница Националног конвента о ЕУ

  Национални конвент о Европској унији, у сарадњи са Народном скупштином и Фондацијом Конрад Аденауер, одржао је данас Пету пленарну седницу Националног конвента о Европској унији.

 • Понедељак, 23. април 2018.

  Сусрет председника ПГП са Канадом и амбасадорке Канаде у Србији

  Председник Посланичке групе пријатељства са Канадом Зоран Бојанић разговарао је, у Дому Народне скупштине, са амбасадорком Канаде у Србији Њ.Е. Кати Кабом. Бојанић је истакао да је сарадња парламената Србије и Канаде на завидном нивоу, што је од изузетне важности за свеопште односе и сарадњу две земље, посебно на привредном плану.

 • Понедељак, 23. април 2018.

  Проф. др Владимир Маринковић одржао састанак са делегацијом Руске Федерације

  Народни посланици на челу са потпредседником Народне скупштине проф. др Владимиром Маринковићем одржали су састанак са делегацијом Руске Думе, на ком су разговарали о сарадњи два парламента и подршци Србији у очувању вековних културно-историјских споменика на Косову и Метохији, кроз Фондацију апостола Андреја Првозваног.

 • Понедељак, 23. април 2018.

  Шести састанак Економског кокуса

  На шестом састанку Економског кокуса разматрaно је више предлогa амандмана, које ће народни посланици, чланови Економског кокуса, уложити на Предлог закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова.

 • Понедељак, 23. април 2018.

  Гојковић на Конференцији председника парламената Европске уније

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић учествује на Конференцији председника парламената држава чланица Европске уније у Талину 23. и 24. априла, којој присуствује више од 30 председника парламената земаља ЕУ, држава кандидата за чланство у ЕУ, као и председник Европског парламента Антонио Тајани.

 • Понедељак, 23. април 2018.

  Председник Одбора за европске интеграције разговарао са шефом Делегације ЕУ у Србији

  Председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак разговарао је у Народној скупштини са шефом Делегације ЕУ у Србији амбасадором Семом Фабрицијем, о Извештају Европске комисије о напретку Србије за период 2017-2018. године. Саговорници су посебну пажњу посветили деловима Извештаја који се односе на Парламент и сложили су се да је од изузетне важности стално радити на јачању контролне улоге и видљивости Парламента.

 • Петак, 20. април 2018.

  Гојковић на свечаности поводом 70 година Винче

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић присуствовала је данас свечаности поводом 70 година постојања и рада Института за нуклеарне науке Винча у Дому Народне скупштине.

 • Петак, 20. април 2018.

  41. седница Одбора за спољне послове

  Одбор за спољне послове Народне скупштине Републике Србије је одржао 20. априла 2018. године 41. седницу, која је на захтев једне трећине чланова Одбора, била затворена за јавност.

 • Петак, 20. април 2018.

  Председник Одбора за спољне послове и амбасадор Кубе разговарали о јачању међупарламентарне сарадње

  Председник Одбора за спољне послове проф. др Жарко Обрадовић састао се данас у Дому Народне скупштине са амбасадором Кубе у Србији Њ.Е. Густавом Тристом дел Тодом, са којим је разговарао о могућностима унапређења међупарламентарне сарадње.

 • Петак, 20. април 2018.

  13. седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

  Чланови Одбора за одбрану и унутрашње послове су на седници, одржаној 20. априла, размотрили десет предлога аката које је поднела Влада, који су предложени за дневни ред Четврте седнице Првог редовног заседања Народне скупштине у 2018. години.

 • Петак, 20. април 2018.

  Учешће сталне делегације на 97. Роуз-Рот семинару ПС НАТО

  Чланови сталне делегације Народне скупштине при ПС НАТО учествоваће на 97. Роуз-Рот семинару Парламентарне скупштине НАТО „Грузија и црноморски регион: у новом геополитичком поретку“, које ће се одржати од 23. до 25. априла 2018. године у Батумију, Грузија.

 • Четвртак, 19. април 2018.

  Шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици предао Извештај европске комисије о напретку председници Народне скупштине

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са шефом делегације Европске уније у Србији Семом Фабрицијем, који је председници Народне скупштине уручио Извештај Европске комисије о напретку Србије у процесу приступања.

 • Четвртак, 19. април 2018.

  Дрецун примио делегацију Колеџа националне одбране Републике Кеније

  Милован Дрецун, председник Посланичке групе пријатељства са земљама подсахарске Африке ближе је упознао студенте и предаваче Колеџа националне одбране Републике Кеније о раду Народне скупштине, спољно политичком деловању Републике Србије и званичним ставовима поводом Косова и Метохије.

П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Будите у току