Народна скупштина

Чланови Одбора за европске интеграције учествују на састанку КОСАК

Петак, 19. јануар 2018. |

У оквиру Парламентарне димензије бугарског председавања Саветом Европске уније, 21. и 22. јануара у Софији 2018. године, одржава се састанак председавајућих Конференције одбора за европске послове парламената држава чланица ЕУ (КОСАК).

 • Уторак, 16. јануар 2018.

  Председница Народне скупштине најоштрије осудила убиство Оливера Ивановића

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић најоштрије је осудила убиство Оливера Ивановића у Косовској Митровици.

 • Уторак, 16. јануар 2018.

  Шеф делегације Народне скупштине у Парламентарној димензији Централно-европске иницијативе разговарао са делегацијом Универзитета у Павији

  Шеф делегације Народне скупштине у Парламентарној димензији Централно-европске иницијативе (ЦЕИ) проф. др Љубиша Стојмировић, разговарао је у Народној скупштини са делегацијом Универзитета у Павији, Италија, о сарадњи између научних и културних институција Београда и Павије.

 • Уторак, 16. јануар 2018.

  34. седница Одбора за спољне послове

  На седници одржаној 16. јануара, чланови Одбора за спољне послове усвојили су једну иницијативу за посете, констатовали једну редовну активност сталних делегација и усвојили више извештаја о реализованим посетама.

 • Понедељак, 15. јануар 2018.

  Председница Народне скупштине расписала локалне изборе за Београд, Бор и Аранђеловац

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић потписала је Одлуку о расписивању избора за одборнике Града Београда и скупштине општина Бор и Аранђеловац, за 4. март 2018. године.

 • Понедељак, 15. јануар 2018.

  38. седницa Oдбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања

  На седници одржаној 15. јануара 2018. године, чланови Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања размотрили су обавештења председнице Народне скупштине о изреченим мерама одржавања реда народним посланицама Татјани Мацури и Марији Јањушевић на 19. и 20. седници Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва.

 • Понедељак, 15. јануар 2018.

  31. седница Одбора за европске интеграције

  На седници од 15. јануара, чланови Одбора за европске интеграције одредили су делегацију Одбора за 13. Конференцију парламентарних одбора за европске интеграције/послове земаља учесница у Процесу стабилизације и придруживања у Југоисточној Европи – КОСАП, која ће бити одржана 25–26. фебруара 2018. године, у Скопљу.

 • Среда, 10. јануар 2018.

  Осма седница Одбора за заштиту животне средине

  На седници Одбора за заштиту животне средине, одржаној 10. јануара, размотрена је Информација о раду Министарства заштите животне средине за период август–октобар 2017. године.

 • Петак, 5. јануар 2018.

  Председница Народне скупштине честита Божић

  Председница Народне скупштине Маја Гојковић честита Божић свим грађанима Србије, који овај празник славе по јулијанском календару.

 • Петак, 5. јануар 2018.

  Божићна честитка председника Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

  „Свим верницима који најрадоснији хришћански празник славе по јулијанском календару, желим добро здравље, срећу и благостање. Проблеми које носи време у коме живимо нису мали и лако решиви, али највише зависе од нас самих и нашег односа према другим људима. Зато желим да нам овај празник донесе мир у души и љубав у срцу, пре свега између нас самих и у кругу породице, а онда и у нашем ширем окружењу. Срећан и благословен Божић!“, поручио је у Божићној честитки Мехо Омеровић, председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Народне скупштине.

 • Субота, 30. децембар 2017.

  Новогодишња честитка председнице Народне скупштине

  Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић честита грађанима Нову 2018. годину.

 • Петак, 29. децембар 2017.

  37. седницa Oдбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања

  На седници одржаној 29. децембра 2017. године, чланови Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања разматрали су оставку коју је на функцију народног посланика поднела др Весна Ракоњац. Одбор је утврдио да је подношењем оставке народне посланице др Весне Ракоњац наступио случај из члана 88. став 1. тачка 2. Закона о избору народних посланика, у коме се подношење оставке наводи као један од разлога за престанак мандата народном посланику пре истека времена на који је изабран, те се предлаже да Народна скупштина констатује престанак мандата именованом народном посланику.

 • Четвртак, 28. децембар 2017.

  12. седница Одбора за здравље и породицу

  На седници одржаној 28. децембра, Одбор је разматрао информације о раду Министарства здравља за период јануар-март, април-јун и јул-септембар 2017. године, као и представке грађана и организација. Такође, чланови Одбора информисани су о Циљевима одрживог развоја.

 • Среда, 27. децембар 2017.

  Успешно завршен други циклус пилот курса "Скупштинска контрола и надзор сектора безбедности"

  Данас су у Дому Народне скупштине уручена уверења полазницима другог циклуса пилот курса „Скупштинска контрола и надзор сектора безбедности“, који се реализује у оквиру пројекта „Развој капацитета народних посланика за надзор сектора безбедности“.

 • Среда, 27. децембар 2017.

  25. седница Пододбора за праћење стања у пољопривреди у маргиналним - најнеразвијенијим подручјима Републике Србије

  На седници Пододбора, од 27. децембра, чланови су говорили о теми агротуризам - прилика за економски развој маргиналних подручја и напуштених села.

 • Среда, 27. децембар 2017.

  10. седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

  Одбор за одбрану и унутрашње послове је, на седници одржаној 27. децембра, размотрио и усвојио Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Републике Грчке о међусобном признавању возачких дозвола, који је поднела Влада.

 • Уторак, 26. децембар 2017.

  33. седница Одбора за спољне послове

  Одбор за спољне послове Народне скупштине је одржао данас, 26. децембра 2017. године, 33. седницу Одбора, која је, на захтев чланова Одбора, била затворена за јавност.

П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Субота, 20. јануар
 • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја

Будите у току