Сарадња Одбора за европске интеграције са организацијама цивилног друштва у процесу преговора о приступању Европској унији

Од изузетне важности за процес приступања Европској унији је укљученост свих грађана и организација цивилног друштва у процес преговора о приступању Републике Србије Европској унији. Поред усвајања закона и усклађивања законодавства са правним тековинама Европске уније, Народна скупштина Републике Србије, односно Одбор за европске интеграције, је успоставио сарадњу са Националним конвентом о ЕУ, који окупља преко 700 организација цивилног друштва.

Одбор за европске интеграције, од свог оснивања, остварује интензивну сарадњу и са невладиним сектором као и са међународним и другим организацијама као што су Савет Европе, ОЕБС, Фондација Фридрих Еберт, Фондација Конрад Аденауер, ГИЗ, УНДП, УСАИД и др.

Кроз рад радних група Националног конвента о ЕУ, које тематски прате структуру преговарачких поглавља, и усвајањем закључака и препорука којима се настоје отклонити недостаци у процесу креирања и спровођења реформских мера, организације цивилног друштва постају непосредно укључене у процес преговора. Консултативни механизам Одбора за европске интеграције и Националног конвента о ЕУ доприноси да Национални конвент у потпуности испуни улогу у форми институционализованог отвореног дијалога и делотворног механизма за праћење тока преговора са Европском унијом.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
среда, 30. новембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја

Будите у току