10. фебруар 2015. Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

10. фебруар 2015. Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Уторак, 10. фебруар 2015.

Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Председница Народне скупштина сазвала је Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години, на захтев Владе Републике Србије, за уторак 10. фебруар, са почетком у 10 часова.


Председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Драган Јовановић, др Муамер Бачевац, Жика Гојковић, др Јанко Веселиновић, Шаип Камбери, Синиша Максимовић, Иван Јовановић и др Александар Мартиновић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У захтеву за одржавање Шестог ванредног заседања утврђен је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о поморској пловидби, који је поднела Влада;
2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, који је поднела Влада;
3. Предлог закона о измени и допуни Закона о државној припадности и упису пловила, који је поднела Влада.

Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика Владимира Орлића да се обави заједнички начелни претрес о свим тачкама дневног реда заседања.

Првог дана рада Народна скупштина водила је и закључила заједнички начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о поморској пловидби, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама и о Предлогу закона о измени и допуни Закона о државној припадности и упису пловила., које је поднела Влада Републике Србије.

Другог дана, 12. фебруара, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине мр Игор Бечић, позвао је народне посланике да минутом ћутања одају пошту трагично страдалим грађевинским радницима из Србије у пожару на сибирском полуострву Јамал.

Пре преласка на рад по дневном реду заседања, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Енис Имамовић, Љиљана Косорић, проф. др Владимир Маринковић, мр Александра Јерков, др Благоје Брадић и Зоран Бабић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина је започела и до краја рада закључила претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о поморској пловидби, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама и Предлогу закона о измени и допуни Закона о државној припадности и упису пловила, које је поднела Влада.

Пошто је Народна скупштина обавила претрес о свим тачкама дневног реда, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине мр Игор Бечић, одредио је четвртак, 12. фебруар 2015. године, са почетком у 12.00 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Шестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 12. фебруара, Народна скупштина је, већином гласова народних посланика, усвојила Предлог закона о изменама и допунама Закона о поморској пловидби, Предлог закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама и Предлог закона о измени и допуни Закона о државној припадности и упису пловила.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о поморској пловидби, у целини

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, у целини

3. Предлог закона о измени и допуни Закона о државној припадности и упису пловила, у целини

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине мр Игор Бечић, закључио је Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1