15. јул 2014. Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

15. јул 2014. Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Уторак, 15. јул 2014.

Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је на захтев Владе Републике Србије Шесто ванредно заседање Народне скупштине у 2014. години, за уторак 15. јул 2014. године, са почетком у 10 часова.


У захтеву за одржавање Шестог ванредног заседања утврђен је дневни ред са четири тачке:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о раду, који је поднела Влада;

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, који је поднела Влада;

3. Предлог закона о отклањању последица поплава у Републици Србији, који је поднела Влада и

4. Извештај о елементарној непогоди – поплави која је задесила Републику Србију и мерама које су предузете ради спасавања становништва и одбране угрожених места од поплава, који је поднела Влада.

Пре преласка на рад, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Енис Имамовић, Мирко Чикириз, Марко Ђуришић, проф. др Душан Милисављевић и др Небојша Петровић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика Зорана Бабића да се обави заједнички начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о раду и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању и заједнички начелни и јединствени претрес о Предлогу закона о отклањању последица поплава у Републици Србији и Извештају о елементарној непогоди – поплави која је задесила Републику Србију и мерама које су предузете ради спасавања становништва и одбране угрожених места од поплава.

Народна скупштина је констатовала да је Лазар Крстић поднео оставку на функцију министра финансија и да му је тиме престао мандат министра финансија.

Народна скупштина је, на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала престанак мандата пре истека времена на које је изабран, народном посланику Петру Шкундрићу, даном подношења оставке.

Народна скупштина је започела заједнички начелни претрес о предлозима закона из тачака 1. и 2. дневног реда, које је образложио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

У поподневном делу рада, Народна скупштина је наставила и закључила заједнички начелни претрес о предлозима закона из тачака 1. и 2. дневног реда заседања, односно о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о раду и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању.


Другог дана, 16. јула, Народна скупштина је започела заједнички начелни и јединствени претрес о актима из тачака 3. и 4. дневног реда, односно о Предлогу закона о отклањању последица поплава у Републици Србији и Извештају о елементарној непогоди – поплави која је задесила Републику Србију и мерама које су предузете ради спасавања становништва и одбране угрожених места од поплава.

У име предлагача, акте су образлагали потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, министарка пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић, министар без портфеља задужен за ванредне ситуације мр Велимир Илић и министар одбране Братислав Гашић.

До краја рада, Народна скупштина водила је и закључила заједнички начелни и јединствени претрес о актима из тачака 3. и 4. дневног реда заседања.

Трећег дана рада, 17. јула, Народна скупштина је отворила претрес у појединостима прве тачке дневног реда - Предлог закона о изменама и допунама Закона о раду.

Пре преласка на рад, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Александар Чотрић, Риза Халими, Дубравка Филиповски, Марко Ђуришић, Гордана Чомић, Александар Марковић и Срђан Драгојевић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У поподневно делу рада, Народна скупштина је закључила претрес у појединостима прве тачке дневног реда - Предлог закона о изменама и допунама Закона о раду.

Након завршеног претреса у појединостима Предлога закона о изменама и допунама Закона о раду, Народна скупштина је у наставку рада започела и завршила претрес Предлога закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, у појединостима.

Пошто је Народна скупштина закључила претрес o Предлогу закона о изменама и допунама Закона о раду и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, у начелу и појединостима, председница Народне скупштине Маја Гојковић одредила је петак, 18. јул 2014. године, са почетком у 10.00 часова као Дан за гласање о прве две тачке дневног реда Шестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 18. јула, Народна скупштина усвојила је, већином гласова народних посланика Предлог закона о изменама и допунама Закона о раду, и Предлог закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, који је поднела Влада.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о раду, у целини

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, у целини

У поподневном делу заседања Народна скупштина је започелаи закључила претрес у појединостима Предлога закона о отклањању последица поплава у Републици Србији, који је поднела Влада.

Пошто је Народна скупштина закључила претрес o Предлогу закона о отклањању последица поплава у Републици Србији, који је поднела Влада, председница Народне скупштине Маја Гојковић одредила је петак, 18. јул 2014. године, са почетком у 18 часова као Дан за гласање о Предлогу закона о отклањању последица поплава у Републици Србији и Извештају о елементарној непогоди – поплави која је задесила Републику Србију и мерама које су предузете ради спасавања становништва и одбране угрожених места од поплава, који је поднела Влада.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 18. јула, Народна скупштина усвојила је, већином гласова народних посланика, Предлог закона о отклањању последица поплава у Републици Србији и предлоге закључака које су поводом разматрања Извештаја о елементарној непогоди – поплави која је задесила Републику Србију и мерама које су предузете ради спасавања становништва и одбране угрожених места од поплава, који је поднела Влада, поднели Одбор за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, Одбор за одбрану и унутрашње послове, Одбор за спољне послове, Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, Одбор за правосуђе, државу управу и локалну самоуправу, Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава и Одбор за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

Резултати гласања:

3. Предлог закона о отклањању последица поплава у Републици Србији, у целини

4. Извештај о елементарној непогоди – поплави која је задесила Републику Србију и мерама које су предузете ради спасавања становништва и одбране угрожених места од поплава

У Дану за гласање, Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника, на које су указивали народни посланици током заседања, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
петак, 4. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја