Уторак, 23. фебруар 2021.

Шеста седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

На седници, одржанoj 23. фебруара 2021. године, чланови Одбора за одбрану и унутрашње послове размотрили су Предлог закона о потврђивању Споразума о статусу између Републике Србије и Европске уније о акцијама које спроводи Европска агенција за граничну и обалску стражу у Републици Србији, који је поднела Влада.


Предлог закона образложио је представник Министарства унутрашњих послова Зоран Лазаров, који је навео да ће се Споразумом успоставити правни оквир, који ће на свеобухватан начин уредити све аспекте координације потребне за спровођење акција Европске агенције за граничну и обалску стражу које се могу одвијати на територији Републике Србије, као и будућу сарадњу Републике Србије и Агенције и биће основа за доношење оперативних докумената о сарадњи.

Одбор је размотрио и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Северне Македоније о сарадњи у области борбе против трговине људима, који је поднела Влада. Лазаров је навео да, имајући у виду да трговина људима представља један од најтежих облика кршења људских права, овим споразумом уредиће се питања која се тичу сарадње страна по питању превенције, идентификације, заштите, упућивања, сарадње у кривичним и другим поступцима и потпомогнутог добровољног повратка жртава трговине људима држављана Страна, а у сврху унапређења борбе против трговине људима.

Чланови Одбора, након образложења, усвојили су једногласно оба предлога закона и предложиће Народној скупштини да потврди оба наведена споразума.

Седници је председавао председник Одбора Александар Марковић, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора: Владан Заграђанин, Угљеша Мрдић, Маријана Крајновић, Иван Рибаћ, Србислав Филиповић, Ђорђе Тодоровић, Душко Тарбук, Милован Дрецун, Јустина Кошћал Пупин, проф. др Зоран Драгишић, мр Игор Бечић и Драган М. Марковић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 23. фебруар 2021. | Шеста седница Одбора за одбрану и унутрашње послове 23.02.2021.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4