Среда, 31. октобар 2007.

Шеста седница Одбора за међунационалне односе

Одбор за међунационалне односе одржао је Шесту седницу 31. октобра.Седници је председавао председник Одбора, Ана Томанова-Маканова.Одбор за међунационалне односе одржао је Шесту седницу 31. октобра.

Седници је председавао председник Одбора, Ана Томанова-Маканова.

Седници је присуствовао помоћник министра за државну управу у локалну самоуправу Братислав Ђокић, који је Одбор известио о раду Радне групе Министарства за државну управу и локалну самоуправу на изради предлога измена и допуна одредаба дела Закона о локалној самоуправи који се односи на заштиту права националних мањина.

Чланови Одбора разменили су мишљења, сугестије и предлоге о питањима у вези са изменама и допунама Закона, сугеришући да се посебно размотре питања о службеној употреби језика и писма, о начину финансирања, као и o раду локалних заштитника грађана и међунационалних савета.

Одбор је закључио да достави Радној групи предлоге, мишљења и сугестије изнете на седници Одбора, а односе се на заштиту права националних мањина у Предлога закона о изменама и допунама закона о локалној самоуправи.

Одбор је одлучио да се у нарендих месец дана, једна од наредних седница Одбора одржи у Бујановцу, а да у међувремену још једном затражи од Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу извештај о ситуацији у овим општинама.


Одбори везани за ову активност