Среда, 16. децембар 2020.

Шеста седница Одбора за културу и информисање

На седници Одбора за културу и информисање, одржаној 16. децембра 2020. године, чланови Одбора су под првом тачком дневног реда размотрили Предлог закона о изменама Закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис, који је поднела Влада, у појединостима.


На поменути Предлог закона народни посланици поднели су два амандмана, који Влада и Одбор нису прихватили.

У наставку седнице, Одбор је размотрио Предлог закона о допуни Закона о јавним медијским сервисима, који је поднела Влада, у начелу. Славица Трифуновић, помоћник министра за информисање и медије, истакла је да се измена Закона односи на додатно финансирање јавних сервиса из Буџета Републике Србије. Како је речено на седници Одбора, месечна такса од 255 динара за два јавна сервиса, РТС и РТВ, није довољна за несметано обављање њихових основних делатности.

Након дискусије, чланови Одбора једногласно су прихватили Предлог закона, у начелу.

Под трећом тачком дневног реда, чланови Одбора размотрили су и Предлог закона о потврђивању Споразума о кинематографској копродукцији између Владе Републике Србије и Владе Републике Француске, који је поднела Влада. Члановима Одбора Предлог закона образложила је Олга Гекић, помоћник министра за информисање и медије. Гекић је истакла да ће потписивање Споразума представља правни основ за даље унапређење односа и сарадње у области аудиовизуелног стваралаштва, с обзиром да ће његовим ступањем на снагу престати да важи југословенско-француски споразум у области филма, потписаног 1975. године, а који садржи одредбе које су у правном и технолошком смислу превазиђене.

Одбор је након дискусије прихватио Предлог закона и изгласао председницу Одбора за известиоца на седници Народне скупштине.

Седници је председавала заменик председника Одбора Снежана Пауновић, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора: Жељко Томић, Александар Чотрић, Александар Јовановић, Вук Мирчетић, мр Јадранка Јовановић, Милица Дачић, Наташа Михаиловић-Вацић, проф. др Марко Атлагић, Лав-Григорије Пајкић и Ивана Поповић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Среда, 16. децембар 2020. | Шеста седница Одбора за културу и информисање 16.12.2020.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
недеља, 18. април
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја