27. октобар 2014. Шеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

27. октобар 2014. Шеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Понедељак, 27. октобар 2014.

Шеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Шесту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години, за понедељак, 27. октобар 2014. године, са почетком у 13 часова.


Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о изменама Закона о судијама, који је поднела група од 199 народних посланика;

2. Предлог закона о изменама Закона о јавном тужилаштву, који је поднела група од 199 народних посланика;

3. Предлог закона о измени Закона о легализацији објеката, који је поднела група од 127 народних посланика;

4. Предлог закона о потврђивању Уговора о трговини наоружањем, који је поднела Влада;

5. Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Краљевине Шпаније о размени и узајамној заштити тајних података, који је поднела Влада;

6. Листа кандидата за председника Комисије за заштиту конкуренције, коју је поднео Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику;

7. Листа кандидата за чланове Савета Комисије за заштиту конкуренције, коју је поднео Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику;

8. Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање, коју је поднела председница Народне скупштине Маја Гојковић.

Народна скупштина усвојила је предлог народног посланика Зорана Бабића да се обави заједнички начелни претрес о предлозима закона из тачака 1, 2. и 3. дневног реда седнице, заједнички јединствени претрес о предлозима закона из тачака 4. и 5. дневног реда седнице и заједнички јединствени претрес о предлозима аката из тачака 6, 7. и 8. дневног реда седнице.

Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о предлозима закона из тачака 1, 2. и 3. дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о изменама Закона о судијама, Предлогу закона о изменама Закона о јавном тужилаштву и Предлогу закона о измени Закона о легализацији објеката.

Представница предлагача, народна посланица Биљана Пантић Пиља образложила је Предлог закона о изменама Закона о судијама и Предлог закона о изменама Закона о јавном тужилаштву, а Предлог закона о измени Закона о легализацији објеката образложила је представница предлагача, народна посланица Катарина Ракић.

Народна скупштина је, на основу Одлуке Републичке изборне комисије и на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала потврђивање мандата народном посланику Ивану Јовановићу, изабраном са Изборне листе „СА ДЕМОКРАТСКОМ СТРАНКОМ ЗА ДЕМОКРАТСКУ СРБИЈУ“, након чега је новоизабрани народни посланик положио заклетву.

До краја дана, Народна скупштина закључила је заједнички начелни претрес о предлозима закона из тачака 1, 2. и 3. дневног реда седнице.

Другог дана рада, 28. октобра, пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Мирко Чикириз, др Благоје Брадић, Мирослав Маркићевић, Балша Божовић и Верољуб Арсић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.
Народна скупштина започела је и закључила заједнички јединствени претрес о предлозима закона из тачака 4 и 5 дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о потврђивању Уговора о трговини наоружањем и Предлогу закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Краљевине Шпаније о размени и узајамној заштити тајних података.

У име предлагача, предложене законе образложио је министар одбране Братислав Гашић.
У наставку рада, Народна скупштина је обавила заједнички јединствени претрес о предлозима аката из тачака 6, 7 и 8 дневног реда седнице, односно о Листи кандидата за председника Комисије за заштиту конкуренције, коју је поднео Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, Листи кандидата за чланове Савета Комисије за заштиту конкуренције, коју је поднео Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику и Предлогу одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање, коју је поднела председница Народне скупштине Маја Гојковић.

Трећег дана рада Народна скупштина водила је и закључила претрес у појединостима о предлозима закона из тачака 1, 2. и 3. дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о изменама Закона о судијама, који је поднела група од 199 народних посланика;. Предлогу закона о изменама Закона о јавном тужилаштву, који је поднела група од 199 народних посланика и Предлогу закона о измени Закона о легализацији објеката, који је поднела група од 127 народних посланика.
Пошто је Народна скупштина завршила претрес у појединостима о предлозима закона из тачака 1, 2. и 3. дневног реда седнице, председавајућа седници, председница Народне скупштине Маја Гојковић одредила је среду, 29. октобар 2014. године, са почетком у 14.00 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Шесте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 29. октобра, Народна скупштина је, већином гласова народних посланика, усвојила Предлог закона о изменама Закона о судијама, Предлог закона о изменама Закона о јавном тужилаштву и Предлог закона о измени Закона о легализацији објеката.
Већином гласова Народна скупштина је усвојила и Предлог закона о потврђивању Уговора о трговини наоружањем и Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Краљевине Шпаније о размени и узајамној заштити тајних података.
У Дану за гласање Народна скупштина је већином гласова усвојила листу кандидата за председника Комисије за заштиту конкуренције, коју је поднео Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику. Народна скупштина већином гласова изабрала је доц. др Милоја Обрадовића за председника Комисије за заштиту конкуренције. На седници је, такође усвојена Листа кандидата за чланове Савета Комисије за заштиту конкуренције, коју је поднео Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику. Народна скупштина већином гласова изабрала је др Вељка Милутиновића, Мирјану Мишковић Вукашиновић, Марка Обрадовића и Ивана Угрина за чланове Савета Комисије за заштиту конкуренције.
Већином гласова народних посланика усвојен је и Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о измени Закона о судијама, у целини

2. Предлог закона о изменама Закона о јавном тужилаштву, у целини

3. Предлог закона о измени Закона о легализацији објеката, у целини

4. Предлог закона о потврђивању Уговора о трговини наоружањем

5. Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Краљевине Шпаније о размени и узајамној заштити тајних података

6. Листа кандидата за председника Комисије за заштиту конкуренције

7. Листа кандидата за чланове Савета Комисије за заштиту конкуренције

8. Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Шесту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години.Видео (1)

Понедељак, 27. октобар 2014. | Шеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години 27.10.2014.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1