30. август 2013. Шеста посебна седница Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

30. август 2013. Шеста посебна седница Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

Петак, 30. август 2013.

Шеста посебна седница Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

Председник Народне скупштине др Небојша Стефановић сазвао је Шесту посебну седницу Народне скупштине Републике Србије у 2013. години, за за петак, 30. август 2013. године, са почетком у 15 часова.


За ову седницу председник је утврдио дневни ред са једном тачком и то: Избор и полагање заклетве чланова Владе.

Првог дана рада, након експозеа председника Владе Ивице Дачића, Народна скупштина започела је претрес о Предлогу за избор чланова Владе.

У току седнице, Народна скупштина је, на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала потврђивање мандата народним посланицима Милутину Мркоњићу и Срђану Драгојевићу. Након тога, новоизбрани народни посланици положили су заклетву.

Другог дана рада, 31. августа, Народна скупштина водила је расправуо Предлогу за избор чланова Владе.

Трећег дана рада, 2. септембра, Народна скупштина наставила је расправуо Предлогу за избор чланова Владе.

У току седнице, на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, Народна скупштина констатовала је потврђивање мандата народним посланицима Млађану Динкићу, Верици Калановић и Сузани Грубјешић. Новоизбрани народни посланици положили су заклетву.

Пошто је Народна скупштина закључила претрес о јединој тачки дневног реда, председник Народне скупштине др Небојша Стефановић одредио је понедељак, 2. септембар 2013. године, са почетком у 22,40 часова, као Дан за гласање о Предлогу за избор чланова Владе.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 2. септембра, Народна скупштина је, већином гласова народних посланика, одлучила да се о Предлогу за избор чланова Владе, изјасни јавним гласањем, прозивком.

Народна скупштина је са 134 гласа народних посланика за и 65 против донела Одлуку о избору чланова Владе, уздржаних није било.

За министра финансија изабран је Лазар Крстић, за министра одбране проф. др Небојша Родић, заминистра регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић, за министра привреде Саша Радуловић, за министра саобраћаја Александар Антић, за министра пољопривреде, шумарства и водопривреде проф. др Драган Гламочић, за министра просвете, науке и технолошког развоја проф. др Томислав Јовановић, за министра културе и информисања Иван Тасовац и за министра омладине и спорта Вања Удовичић. За министре без портфеља изабрани су Александар Вулин и Бранко Ружић.

После избора, чланови Владе положили су заклетву, читањем текста утврђеног у заклетви и потписали текст заклетве.

Председник Народне скупштине др Небојша Стефановић честитао је члановима Владе на избору и пожелео им успех у раду.

Државну химну Републике Србије извео је Вокални ансамбл Октоих” из Београда.

Народна скупштина одлучивала је о повредама Пословника на које су указивали народни посланик у току седнице и одлучила да ни у једном случају нису повређене одредбе Пословника.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање једине тачке дневног реда ове седнице и одлучивање о њој, председник Народне скупштине др Небојша Стефановић закључио је Шесту посебну седницу Народне скупштине Републике Србије у 2013. години.


Шеста посебна седница Народне скупштине Републике Србије у 2013. години (први дан)

Шеста посебна седница Народне скупштине Републике Србије у 2013. години (други дан)

Шеста посебна седница Народне скупштине Републике Србије у 2013. години (трећи дан)



Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1