15. јул 2019. Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

15. јул 2019. Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Понедељак, 15. јул 2019.

Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву за понедељак, 15. јул, са почетком у 10.00 часова.


Председница је за ову седницу утврдила следећи дневни ред:

  1. Предлог закона о изменама и допуни Закона о регулисању јавног дуга Републике Србије по основу неисплаћене девизне штедње грађана положене код банака чије је седиште на територији Републике Србије и њиховим филијалама на територијама бивших република СФРЈ, који је поднела Влада;

  2. Предлог закона о потврђивању Конвенције о узајамној административној помоћи у пореским питањима, који је поднела Влада;

  3. Предлог закона о трговини, који је поднела Влада;

  4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о електронској трговини, који је поднела Влада и

  5. Предлог закона о робним берзама, који је поднела Влада.
Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика др Александра Мартиновића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. и 2. дневног реда седнице и заједнички начелни претрес о тачкама 3. до 5. дневног реда седнице.

У наставку седнице, Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о Предлогу закона о изменама и допуни Закона о регулисању јавног дуга Републике Србије по основу неисплаћене девизне штедње грађана положене код банака чије је седиште на територији Републике Србије и њиховим филијалама на територијама бивших република СФРЈ и Предлогу закона о потврђивању Конвенције о узајамној административној помоћи у пореским питањима, које је народним посланицима образложио министар финансија Синиша Мали.

До краја дана, народни посланици водили су и завршили заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. и 2. дневног реда седнице.

Другог дана рада, 16. јула, а пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици проф.др Војислав Шешељ, Ђорђе Комленски, Олена Папуга, Немања Радојевић, Хаџи Милорад Стошић, Ђорђе Вукадиновић, Марјана Мараш и Александар Марковић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку седнице, Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о трговини, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о електронској трговини и Предлогу закона о робним берзама, које је образложио представник предлагача Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

До краја дана Народна скупштина обавила је заједнички начелни претрес о тачкама 3. до 5. дневног реда седнице.

Трећег дана рада, 17. јула, Народна скупштина започела је претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допуни Закона о регулисању јавног дуга Републике Србије по основу неисплаћене девизне штедње грађана положене код банака чије је седиште на територији Републике Србије и њиховим филијалама на територијама бивших република СФРЈ.

До краја дана, народни посланици водили су и завршили претрес у појединостима о 1. тачки дневног реда седнице.

Четвртог дана рада, 18. јула, а пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Александар Шешељ, Олена Папуга, др Љубинко Ракоњац, Милија Милетић, Ђорђе Вукадиновић и проф. др Марко Атлагић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада, народни посланици започели су и до краја водили претрес у појединостима о Предлогу закона о трговини.

Петог дана рада, 19. јула, Народна скупштина наставила је и завршила претрес у појединостима о Предлогу закона о трговини.

У наставку седнице, Народна скупштина водила је и завршила претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о електронској трговини и Предлогу закона о робним берзама.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић одредио је понедељак, 22. јул, са почетком у 9 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Четрнаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 22. јула, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о изменама и допуни Закона о регулисању јавног дуга Републике Србије по основу неисплаћене девизне штедње грађана положене код банака чије је седиште на територији Републике Србије и њиховим филијалама на територијама бивших република СФРЈ, Предлог закона о потврђивању Конвенције о узајамној административној помоћи у пореским питањима, Предлог закона о трговини, Предлог закона о изменама и допунама Закона о електронској трговини и Предлог закона о робним берзама.

Народна скупштина одлучивала је у Дану за гласање и о повреди Пословника на коју је током заседања указала народни посланик Наташа Сп. Јовановић и одлучила да у поменутом случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о изменама и допуни Закона о регулисању јавног дуга Републике Србије по основу неисплаћене девизне штедње грађана положене код банака чије је седиште на територији Републике Србије и њиховим филијалама на територијама бивших република СФРЈ, у целини

2. Предлог закона о потврђивању Конвенције о узајамној административној помоћи у пореским питањима

3. Предлог закона о трговини, у целини

4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о електронској трговини, у целини

5. Предлог закона о робним берзама, у целини

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.

Видео (19)

Понедељак, 15. јул 2019. | Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 15.07.2019.(I)

Понедељак, 15. јул 2019. | Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 15.07.2019.(II)

Уторак, 16. јул 2019. | наставак Четрнаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 16.07.2019.(I)

Уторак, 16. јул 2019. | наставак Четрнаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 16.07.2019.(II)

Уторак, 16. јул 2019. | наставак Четрнаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 16.07.2019.(III)

Прикажи још Преостало видео снимака: 14


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
понедељак, 21. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја