21. септембар 2021. Четрнаесто ванредно заседавање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву

21. септембар 2021. Четрнаесто ванредно заседавање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву

Уторак, 21. септембар 2021.

Четрнаесто ванредно заседавање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић сазвао је, на захтев 236 народних посланика, Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву за уторак, 21. септембар 2021. године, са почетком у 10.00 часова.


Пре почетка рада, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Самир Тандир, Стефан Кркобабић, Ђорђе Милићевић и Марко Парезановић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада, усвојен је следећи дневни ред седнице:

  1. Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о усвајању Кодекса понашања народних посланика, који је поднео Одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања;
  2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању корупције, који је поднела Влада и
  3. Предлог закона о очувању културног и историјског наслеђа Светог манастира Хиландар, који је поднела Влада.
Народни посланици прихватили су предлог др Александра Мартиновића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. и 2. дневног реда седнице.

Предлоге аката, у име предлагача, образложили су народни посланик, председник Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања др Александар Мартиновић и министарка правде Маја Поповић.

Након образложења, народни посланици започели су заједнички и јединствени претрес о тачкама 1. и 2. седнице.

Током седнице, председавајућа Елвира Ковач је у своје име и у име народних посланика, поздравила делегацију Мисије за Европу Парламентарне скупштине Франкофоније, која је део седнице Народне скупштине пратила са галерије велике сале.

До краја дана, Народна скупштина обавила је заједнички начелни и јединствени претрес о Предлогу одлуке о изменама и допунама Одлуке о усвајању Кодекса понашања народних посланика и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о спречавању корупције.

Другог дана рада, 22. септембра 2021. године, Народна скупштина је започела расправу о Предлогу закона о очувању културног и историјског наслеђа Светог манастира Хиландар.

Предлог закона образложила је представница предлагача, потпредседница Владе, министарка културе и информисања Маја Гојковић.

Трећег дана рада, 23. септембра 2021. године, пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Милија Милетић, Јасмина Каранац, Селма Кучевић, Арпад Фремонд, Стефан Кркобабић, Ђорђе Милићевић и Небојша Бакарец, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина је наставила и закључила начелну расправу о Предлогу закона о очувању културног и историјског наслеђа Светог манастира Хиландар.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда, преседник Народне скупштине Ивица Дачић одредио је четвртак, 23. септембар са почетком у 15.05 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Четрнаестог ванредног заседања Нaродне скупштине у Дванаестом сазиву.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 23. септембра, Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о усвајању Кодекса понашања народних посланика, који је поднео Одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања.

Народни посланици су, већином гласова, прихватили и Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању корупције и Предлог закона о очувању културног и историјског наслеђа Светог манастира Хиландар, које је поднела Влада.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председник Народне скупштине Ивица Дачић закључио је Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву.


Видео (9)

Уторак, 21. септембар 2021. | Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 21.09.2021.(I)

Уторак, 21. септембар 2021. | Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 21.09.2021.(II)

Уторак, 21. септембар 2021. | Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 21.09.2021.(III)

Уторак, 21. септембар 2021. | Четрнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 21.09.2021.(IV)

Среда, 22. септембар 2021. | наставак Четрнаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 22.09.2021.(I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 4


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
понедељак, 15. април
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја