25. април 2018. Четврта седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години

25. април 2018. Четврта седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години

Уторак, 24. април 2018.

Четврта седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Четврту седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години за уторак, 24. април, са почетком у 10.00 часова.


Пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици проф. др Војислав Шешељ, Мирослав Алексић, Владимир Ђурић, Милија Милетић, Јелена Вујић Обрадовић, Ђорђе Вукадиновић, Бранка Стаменковић, Јован Јовановић, Бошко Обрадовић, Борисав Ковачевић, Радослав Милојичић, Ивана Динић и Горан Пекарски затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

 1. Предлог одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2018. години, који је поднела Влада;
 2. Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2018. години, који је поднела Влада;
 3. Предлог закона о војном образовању, који је поднела Влада;
 4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о одбрани, који је поднела Влада;
 5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о Војсци Србије, који је поднела Влада;
 6. Предлог закона о производњи и промету наоружања и војне опреме, који је поднела Влада;
 7. Предлог закона о изменама и допунама Закона о употреби Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама ван граница Републике Србије, који је поднела Влада;
 8. Предлог закона о изменама и допунама Закона о војној, радној и материјалној обавези, који је поднела Влада;
 9. Предлог закона о изменама и допунама Закона о Безбедносно-информативној агенцији, који је поднела Влада;
 10. Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и Владе Државе Израел у вези са војном, одбрамбеном и одбрамбено-индустријском сарадњом, који је поднела Влада;
 11. Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и Владе Републике Грчке о сарадњи у оквиру Атинског мултинационалног стратешко-поморског координационог центра („AMSCC”), који је поднела Влада;
 12. Предлог закона о потврђивању Меморандума између Владе Републике Србије и Владе Републике Српске о сарадњи у области ваздухопловства, који је поднела Влада;
 13. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Румуније о сарадњи у области одбране, који је поднела Влада;
 14. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска радикална странка.
Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика др Александра Мартиновића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 13. дневног реда седнице.

Другог дана рада, 25. априла, Народна скупштина је започела заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 13. дневног реда седнице, које је народним посланицима образложио министар одбране Александар Вулин.

У току седнице, чланови Савета Државне ревизорске институције, председник Савета др Душко Пејовић, потпредседник Савета Бојана Митровић и чланови Савета Невенка Бојанић, Маријана Симовић и Љиљана Димитријевић положили су заклетву пред Народном скупштином.

До краја дана, народни посланици водили су заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 13. дневног реда седнице.

Трећег дана рада, 26. априла, народни посланици наставили су заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 13. дневног реда седнице.

На почетку рада, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици проф. др Војислав Шешељ, Мариника Тепић, Славиша Ристић, Мирослав Алексић, Бошко Обрадовић, Радослав Милојичић, Татјана Мацура, Енис Имамовић, Маријан Ристичевић и Александар Марковић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У току рада, Народна скупштина је на основу Одлуке Републичке изборне комисије и Извештаја Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања констатовала потврђивање мандата народној посланици др Нади Костић, изабраној са Изборне листе Доста је било - Саша Радуловић, која је затим положила заклетву.

Четвртог дана рада, 27. априла, Народна скупштина наставила је, и до краја дана обавила, заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 13. дневног реда седнице.

До краја дана, Народна скупштина обавила је и јединствени претрес о Предлогу одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска радикална странка.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић је, у складу са чланом 87. став 5. Пословника Народне скупштине, одредила петак, 27. април, са почетком у 15.00 часова, као Дан за гласање о тачкама 1,2,10,11,12,13. и 14. дневног реда седнице.

Дан за гласање о тачкама 1,2,10,11,12,13 и 14. дневног реда седнице

У Дану за гласање, 27. априла, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2018. години, Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2018. години, Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и Владе Државе Израел у вези са војном, одбрамбеном и одбрамбено-индустријском сарадњом, Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и Владе Републике Грчке о сарадњи у оквиру Атинског мултинационалног стратешко-поморског координационог центра („AMSCC”), Предлог закона о потврђивању Меморандума између Владе Републике Србије и Владе Републике Српске о сарадњи у области ваздухопловства, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Румуније о сарадњи у области одбране и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска радикална странка.

Резултати гласања:

1. Предлог одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2018. години, у целини

2. Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2018. години, у целини

10. Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и Владе Државе Израел у вези са војном, одбрамбеном и одбрамбено-индустријском сарадњом

11. Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и Владе Републике Грчке о сарадњи у оквиру Атинског мултинационалног стратешко-поморског координационог центра (AMSCC)

12. Предлог закона о потврђивању Меморандума између Владе Републике Србије и Владе Републике Српске о сарадњи у области ваздухопловства

13. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Румуније о сарадњи у области одбране

14. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (СРС)

Петог дана рада, 3. маја, пре преласка на рад по дневном реду, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици проф. др Војислав Шешељ, Милија Милетић, Љупка Михајловска, Ђорђе Вукадиновић, др Ана Стевановић, Бошко Обрадовић, др Љубинко Ракоњац, Александра Чабраја, Горан Ћирић и проф. др Марко Атлагић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина је започела и до краја дана водила претрес у појединостима о 3. тачки дневног реда – Предлогу закона о војном образовању.

Седници је присуствовао представник предлагача, министар одбране Александар Вулин.

Шестог дана рада, 4. маја, Народна скупштина је наставила и до краја дана водила расправу у појединостима о Предлогу закона о војном образовању.

Седници је присуствовао представник предлагача, министар одбране Александар Вулин.

Седмог дана рада, 7. маја, Народна скупштина наставила је и до краја дана водила расправу у појединостима о Предлогу закона о војном образовању.

Седници је присуствовао представник предлагача, министар одбране Александар Вулин.

Осмог дана рада, 8. маја, на почетку рада, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици проф. др Војислав Шешељ, Ђорђе Вукадиновић, Мирослав Алексић, Олена Папуга, Иван Костић, Бранка Стаменковић, Татјана Мацура, Мариника Тепић, Радослав Милојичић, Звонимир Стевић, Ђорђе Комленски и Александар Марковић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Током дана Народна скупштина водила је и закључила расправу у појединостима о тачкама 3. до 9. дневног реда седнице.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу, у начелу и у појединостима, о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић, одредио је среду, 9. мај, у 10.00 часова, као Дан за гласање о тачкама 3. до 9. дневног реда Четврте седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години.

Дан за гласање о тачкама од 3. до 9. дневног реда седнице

У Дану за гласање, Народна скупштина усвојила је, већином гласова народних посланика, Предлог закона о војном образовању, Предлог закона о изменама и допунама Закона о одбрани, Предлог закона о изменама и допунама Закона о Војсци Србије, Предлог закона о производњи и промету наоружања и војне опреме, Предлог закона о изменама и допунама Закона о употреби Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама ван граница Републике Србије, Предлог закона о изменама и допунама Закона о војној, радној и материјалној обавези и Предлог закона о изменама и допунама Закона о Безбедносно-информативној агенцији.

У Дану за гласање Народна скупштина је одлучивала и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

3. Предлог закона о војном образовању, у целини

4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о одбрани, у целини

5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о Војсци Србије, у целини

6. Предлог закона о производњи и промету наоружања и војне опреме, у целини

7. Предлог закона о изменама и допунама Закона о употреби Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама ван граница Републике Србије, у целини

8. Предлог закона о изменама и допунама Закона о војној, радној и материјалној обавези, у целини

9. Предлог закона о изменама и допунама Закона о Безбедносно-информативној агенцији, у целини

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић закључио је Четврту седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години.

Видео (26)

Уторак, 24. април 2018. | Четврта седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години 24.04.2018. (I)

Уторак, 24. април 2018. | Четврта седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години 24.04.2018. (II)

Уторак, 24. април 2018. | Четврта седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години 24.04.2018. (III)

Среда, 25. април 2018. | наставак Четврте седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години 25.04.2018. (I)

Среда, 25. април 2018. | наставак Четврте седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години 25.04.2018. (II)

Прикажи још Преостало видео снимака: 21


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
среда, 12. август
 • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја