18. мај 2017. Четврта седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години

18. мај 2017. Четврта седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години

Четвртак, 18. мај 2017.

Четврта седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Четврту седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години за четвртак, 18. мај, са почетком у 10 часова.


Пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Славиша Ристић, Бошко Обрадовић, Мирослав Алексић, Балша Божовић, Марјана Мараш, проф. др Војислав Шешељ, Маријан Ристичевић, Саша Радуловић и проф. др Љубиша Стојмировић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада Народна скупштина усвојила је следећи дневни ред:

  1. Предлог закона о допуни Закона о осигурању депозита, који је поднела Влада Србије;
  2. Предлог закона о допуни Закона о Агенцији за осигурање депозита, који је поднела Влада Србије;
  3. Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Немачке развојне банке KfW, Франкфурт на Мајни, по задужењу Јавног предузећа ''Електропривреда Србије'', Београд (Пројекат „Модернизација система за отпепељивање ТЕ Никола Тесла А“, који је поднела Влада Србије;
  4. Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Немачке развојне банке KfW, Франкфурт на Мајни, по задужењу Акционарског друштва „Електромрежа Србије“, Београд (Регионални програм енергетске ефикасности у преносном систему), који је поднела Влада Србије;
  5. Предлог одлуке о измени Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Демократска странка;
  6. Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднела председница Народне скупштине.

Народна скупштина прихватила је предлог народне посланице Маје Гојковић да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда седнице.

У даљем раду Народна скупштина водила је заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда седнице. У име предлагача , предлоге закона образложили су министар финансија др Душан Вујовић и министар енергетике Александар Антић.

До краја седнице народни посланици водили су заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда седнице.

Другог дана рада, 19. маја, Народна скупштина je наставила и до краја рада закључила заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда седнице. Седници су присуствовали представници предлагача, министар финансија др Душан Вујовић и министар енергетике Александар Антић.

Трећег дана рада, 22. маја, народни посланици обавили су расправу у појединостима о Предлогу закона о допуни Закона о осигурању депозита и о Предлогу закона о допуни Закона о Агенцији за осигурање депозита.

У току дана народни посланици започели су расправу у појединостима о Предлогу закона о давању гаранције Републике Србије у корист Немачке развојне банке KfW, Франкфурт на Мајни, по задужењу Јавног предузећа „Електропривреда Србије“, Београд (Пројекат „Модернизација система за отпепељивања ТЕ Никола Тесла А“).

Четвртог дана рада, 23. маја, пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Милија Милетић, Ђорђе Вукадиновић, Чедомир Јовановић, Балша Божовић, Саша Радуловић, Срђан Ного, проф. др Војислав Шешељ и др Радослав Јовић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада, Народна скупштина наставила је и закључила расправу у појединостима о Предлогу закона о давању гаранције Републике Србије у корист Немачке развојне банке KfW, Франкфурт на Мајни, по задужењу Јавног предузећа "Електропривреда Србије", Београд (Пројекат "Модернизација система за отпепељивање ТЕ Никола Тесла А").

У даљем раду, народни посланици водили су и закључили претрес у појединостима о Предлогу закона о давању гаранције Републике Србије у корист Немачке развојне банке KfW, Франкфурт на Мајни, по задужењу Акционарског друштва "Електромрежа Србије", Београд (Регионални програм енергетске ефикасности у преносном систему).

Након што је Народна скупштина обавила расправу, у начелу и у појединостима, о свим тачкама дневног реда Четврте седнице Првог редовног заседања Народне скупштине у 2017. години, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић, одредио је уторак, 23. мај 2017. године, са почетком у 17.00 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда седнице.

Дан за гласање

У Дану за гласање Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог закона о допуни Закона о осигурању депозита; Предлог закона о допуни Закона о Агенцији за осигурање депозита; Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Немачке развојне банке KfW, Франкфурт на Мајни, по задужењу Јавног предузећа ''Електропривреда Србије'', Београд (Пројекат „Модернизација система за отпепељивање ТЕ Никола Тесла А“; Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Немачке развојне банке KfW, Франкфурт на Мајни, по задужењу Акционарског друштва „Електромрежа Србије“, Београд (Регионални програм енергетске ефикасности у преносном систему), које је поднела Влада.

На седници је усвојен и Предлог одлуке о измени Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Демократска странка и Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднела председница Народне скупштине.

У Дану за гласање, Народна скупштина је одлучивала и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о допуни Закона о осигурању депозита, у целини

2. Предлог закона о допуни Закона о Агенцији за осигурање депозита, у целини

3. Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Немачке развојне банке KfW, Франкфурт на Мајни, по задужењу Јавног предузећа "Електропривреда Србије", Београд (Пројекат "Модернизација система за отпепељивање ТЕ Никола Тесла А"), у целини

4. Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Немачке развојне банке KfW, Франкфурт на Мајни, по задужењу Акционарског друштва "Електромрежа Србије", Београд (Регионални програм енергетске ефикасности у преносном систему), у целини

5. Предлог одлуке о измени Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (Демократска странка)

6. Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Четврту седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години.Видео (14)

Четвртак, 18. мај 2017. | Четврта седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години 18.05.2017.

Четвртак, 18. мај 2017. | Четврта седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години 18.05.2017.(II)

Четвртак, 18. мај 2017. | Четврта седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години 18.05.2017.(III)

Петак, 19. мај 2017. | наставак Четврте седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години 19.05.2017. (I)

Петак, 19. мај 2017. | наставак Четврте седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години 19.05.2017. (II)

Прикажи још Преостало видео снимака: 9


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
субота, 31. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја