Петак, 11. јануар 2013.

Четврта седница Одбора за Косово и Метохију

Одбор за Косово и Метохију одржао је 11. јануара седницу на којој је размотрен Предлог резолуције Народне скупштине Републике Србије о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији, који је поднела Влада.


Представник Владе Републике Србије, министар просвете, науке и технолошког развоја Жарко Обрадовић и саветник председника Републике Србије Марко Ђурић су, представљајући члановима Одбора Предлог резолуције, истакли да је то кључни политички документ у којем се дефинише државна позиција Србије у преговарачком процесу и позвали посланике да на ванредном заседању Народне скупштине подрже предложени документ.
У расправи су чланови Одбора из опозиционих странака критиковали Предлог резолуције који су оценили као неуставан, нејасан и неусклађен са интересима Срба на Косову. Такође је речено да предложени текст резолуције о Косову указује на неслагање Владе и председника Србије и да представља покушај постизања компромиса који је довео до противречности текста. Одговарајући на критике, министар Обрадовић је рекао да су Влада и председник Републике јединствени и да резолуција утврђује јединствену државну политику о Косову.
Чанови Одбора из Демократске странке и Демократске странке Србије су најавили да ће поднети аманддмане и да ће, у зависности од тога да ли ће бити прихваћени, одлучити да ли ће гласати за резолуцију или не, док су посланици Либерално демократске партије најавили да ће гласати против резолуције.
Након претреса Предлога резолуције у начелу, Одбор је са осам гласова за и четири уздржана одлучио да Народној скупштини предложи да прихвати Предлог резолуције Народне скупштине Републике Србије о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији.
Седници је председавао мр Милован Дрецун, председник Одбора.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
петак, 7. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја