21. март 2019. Председница Посланичке групе пријатељства са Мексиком Ана Караџић у разговору са  амбасадором Мексика у Србији Марком Антониом Гарсијом Бланком

21. март 2019. Председница Посланичке групе пријатељства са Мексиком Ана Караџић у разговору са амбасадором Мексика у Србији Марком Антониом Гарсијом Бланком

Четвртак, 21. март 2019.

Циљ Мексика снажнија међупарламентарна сарадња и унапређење туризма са Србијом

Председница Посланичке групе пријатељства са Мексиком Ана Караџић, разговарала је, у Дому Народне скупштине, са амбасадором Мексика у Србији Марком Антониом Гарсијом Бланком.


Амбасадор је информисао председницу ПГП са Мексиком да су након прошлогодишњих парламентарних избора, именовани нови чланови Посланичке групе пријатељства са Србијом, чиме се недвосмислено шаље порука о значају неговања пријатељских односа две зеље.

Он је изразио наду да ће током 141. заседању Интерпарламентарне уније, која се ове године одржава у Београду, бити реализован билатерални састанак са делегацијом Мексика, која ће узети учешће на том заседању. „Такав састанак би значајно допринео продубљивању наших веза и односа, а надамо се и званичној посети председнице Народне скупштине Мексику“, изјавио је амбасадор.

Током састанка амбасадор је информисао председницу Караџић о позитивним кретањима трговинске размене две земље, мексичким инвестицијама у Србији, али и са циљевима на чијој се реализацији ради, а међу њима је укидање виза за држављане обе земље. Тиме би се додатно подржао развој туризма између Србије и Мексика, а значајан корак на том путу направљен је успостављањем авио линије која ће од краја августа саобраћати на релацији Београд-Истамбул-Мексико сити.

Председница ПГП са Мексиком изразила је задовољство због формирања Посланичке групе пријатељства са Србијом у мексичком парламенту, чиме је исказана жеља и воља да се пријатељски односи две земље, који су иначе на виском нивоу, наставе и надограде. Она такође сматра да би сусрет две делегације на заседању Интерпарламентарне уније у Београду, могао да да значајан допринос додатном јачању међупарламентарне сарадње, али и на свеукупне односе две земље.

Саговорници су се сагласили да би планирање обележавања 75. година званичних дипломатских односа две земље требало планирати на време и разговарали о предлозима садржаја који би на најбољи начин представили културу и традицију Мексика и Србије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
понедељак, 19. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја