Понедељак, 11. април 2016.

У Пироту почиње велики међународни скуп о избегличком проблему

Данас у Пироту почиње тродневна 22. Годишња конференција Међународног фонда јединства православних народа, организације чије је седиште у Москви. Овогодишња тема окупљања педесетак представника влада, парламената, верских заједница, научних установа, политичких странака и друштвених организација је "Хришћанско поимање избегличког проблема у светлу актуелне реалности".


Предвиђено је да Конференцију у 18 часова у пиротском Дому културе отвори председник Републике Србије Томислав Николић. На свечаном отварању говориће и амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин, председник Фонда јединства православних народа проф. др Валериј Алексејев из Москве и посланик у Скупштини Србије Драган Тодоровић из Пирота. Поред осталих, биће прочитане поздравне поруке патријарха српског Иринеја и председника Државне думе Руске Федерације Сергеја Наришкина.

Говорник на међународном скупу у Пироту биће министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Србије Александар Вулин. Скупштину Србије на Конференцији представљаће Александар Чотрић, председник Сталне делегације нашег парламента у Интерпарламентарној скупштини православља. У раду Конференције учествоваће политички, верски и научни делатници из Србије, Црне Горе, БиХ, Русије, Бугарске, Румуније, Македоније, Молдавије, Немачке, Белорусије, Аустрије, Пољске, Словеније, Летоније, Украјине, Естоније, Чешке и других земаља.

Предвиђено је да се на крају Конференције усвоји Резолуција и други завршни документи на тему избегличког проблема на Блиском Истоку и у Европи.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
среда, 30. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја