3. јун 2019. Чланови делегације Народне скупштине на пролећном заседању Парламентарне скупштине НАТО у Братислави

3. јун 2019. Чланови делегације Народне скупштине на пролећном заседању Парламентарне скупштине НАТО у Братислави

Понедељак, 3. јун 2019.

Учешће делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини НАТО

Делегација Народне скупштине у Парламентарној скупштини НАТО у саставу: Драган Шормаз, шеф делегације, мр Дејан Раденковић, Владимир Ђукановић и доц. др Иван Бауер учествује у раду пролећног заседања Парламентарне скупштине НАТО, које се одржава у Братислави, Словачка Република, од 31. маја до 3. јуна 2019. године.


У пленарном делу заседања учесницима су се обратили председница Парламентарне скупштине НАТО Мадлејн Мун, председник Словачке Републике Андреј Киска, потпредседник Националног савета Словачке Бела Бугар, министарка унутрашњих послова Словачке Дениса Сакова, председник Парламентарне скупштине ОЕБС-а Џорџ Церетели и помоћник генералног секретара НАТО за политичка питања и политику безбедности Алехандро Алвароганзалез.

Обраћајући се члановима Парламентарне скупштине НАТО, шеф делегације Народне скупштине Драган Шормаз је оценио да је важан сегмент добре сарадње између Србије и НАТО мисија КФОР-а на Косову и Метохији. На жалост, поверење српског становништва на КиМ у КФОР је недавно нарушено када су припадници специјалних снага косовске полиције упали на север Косова и Метохије и, уз образложење борбе против криминала, брутално претукли и ухапсили цивиле српске националности. Шормаз је изнео забринутост због нереаговања припадника КФОР-а и затражио да мисија КФОРА, у складу са мандатом Савета безбедности Уједињених нација, убудуће спречи сваку примену насиља и терора према цивилном становништву на Косову и Метохији.

Првог и другог радног дана одбори Парламентарне скупштине НАТО (Одбор за одбрану и безбедност, Одбор за економију и безбедност, Одбор за науку и технологију, Одбор за цивилну димензију безбедности и Политички одбор) су прелиминарно размотрили нацрте извештаја који ће бити усвојени током 65. пленарног заседања Парламентарне скупштине НАТО, у Лондону, Уједињено Краљевство, од 11. до 14. октобра 2019. године.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
недеља, 17. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја