30. јануар 2019. Учесници међупарламентарне конференције

30. јануар 2019. Учесници међупарламентарне конференције

Среда, 30. јануар 2019.

Учешће делегације Народне скупштине на међупарламентарној конференцији о комуникацији са грађанима: Како развити свеобухватну стратегију комуникације парламената

У организацији Европског парламента, у Бриселу се 29. јануара 2019. године, одржава Међупарламентарна конференција на тему „Комуникација са грађанима: Како развити свеобухватну стратегију комуникације парламената“.


У саставу делегације Народне скупштине су председник Одбора за културу и информисање Мирко Крлић, заменица председника Одбора за европске интеграције Елвира Ковач, члан Одбора за европске интеграције Весна Марковић и члан Одбора за културу и информисање Ана Стевановић.

Учесници Конференције у Европском парламенту, разговарају о начинима комуникације парламената са грађанима, борби против тзв. лажних вести, комуникацији Европског парламента са грађанима, медијима и новинарима, као и Стратегији комуникације Европског парламента за предстојеће изборе за Европски парламент у мају 2019. године.

Елвира Ковач је, говорећи о отворености Народне скупштине, рекла да се сарадња са цивилним друштвом остварује, између осталог, и позивањем њихових представника на седнице одбора Народне скупштине. Цивилни сектор је посебно укључен у процес преговарања о чланству Србије у ЕУ и кроз рад Националног конвента о ЕУ, који је Резолуцијом Народне скупштине предвиђен као основно консултативно тело током разматрања предлога преговарачких позиција у Народној скупштини.

Такође, све седнице радних тела Народне скупштине су јавно доступне за праћење у реалном времену на веб страници Народне скупштине.

Као пример добре праксе истиче се рад Канцеларија народних посланика у њиховим изборним јединицама.

Елвира Ковач је посебно истакла да ће мађарска национална мањина у Србији по први пут моћи да гласа на изборима за Европски парламент у мају ове године. У том смислу су важне препоруке ЕП из Стратегије чије формирање је у току.

На Конференцији су учествовали и представници парламената Украјине и Грузије.

Међупарламентарна конференција се одржава у оквиру Програма подршке Европског парламента за парламенте западног Балкана и Турске за 2019. годину, уз учешће чланова Европског парламента и представника Европске комисије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
понедељак, 17. фебруар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја