8. јул 2019. Тринаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

8. јул 2019. Тринаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Понедељак, 8. јул 2019.

Тринаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Тринаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву за понедељак, 8. јул, са почетком у 11.00 часова.


Председница је за ову седницу утврдила следећи дневни ред:

  1. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Социјалдемократска партија Србије;

  2. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Странка модерне Србије;

  3. Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднела Посланичка група Странка модерне Србије;

  4. Предлог одлуке о избору заменика јавног тужиоца, који је поднело Државно веће тужилаца;

  5. Предлог одлуке о избору заменика јавног тужиоца, који је поднело Државно веће тужилаца;

  6. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства;

  7. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства и

  8. Предлог одлуке о избору члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.
Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика проф. др Владимира Маринковића да се обави заједнички јединствени претрес о тачкама 1, 2. и 3. дневног реда седнице и заједнички и јединствени претрес о тачкама 4, 5, 6. и 7. дневног реда седнице.

У наставку седнице, Народна скупштина водила је и завршила заједнички јединствени претрес о Предлогу одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела ПГ СДПС; Предлогу одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела ПГ СМС и Предлогу одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднела ПГ СМС.

До краја дана, народни посланици водили су заједнички јединствени претрес о тачкама од 4. до 7. дневног реда седнице.

Другог дана рада, 9. јула 2019. године, пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Хаџи Милорад Стошић, Милија Милетић, Владимир Ђурић, Предраг Јеленковић, Милорад Мирчић, Неђо Јовановић и проф. др Марко Атлагић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку седнице, народни посланици су водили и закључили заједнички јединствени претрес о тачкама од 4. до 7. дневног реда седнице.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић одредио је среду, 10. јул, са почетком у 10 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Тринаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.
Дан за гласање

У Дану за гласање, 10.јула, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Социјалдемократска партија Србије, Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Странка модерне Србије и Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднела Посланичка група Странка модерне Србије.

У Дану за гласање већином гласова народних посланика усвојена су два предлога одлуке о избору заменика јавног тужиоца, које је поднело Државно веће тужилаца, као и два предлога одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, које је поднео Високи савет судства.

Након гласања, председница Народне скупштине Маја Гојковић честитала је избор носиоцима правосудних функција, у своје и у име народних посланика, и пожелела им успех у раду.

Такође, већином гласова народних посланика усвојен је и Предлог одлуке о избору члана Републичке комисије за заштиту у поступцима јавних набавки, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, а председница Народне скупштине честитала је Мерсихи Марковић на избору, у своје и у име народних посланика, и пожелела јој успех у раду.

Народна скупштина одлучивала је у Дану за гласање и о повреди Пословника на коју је током заседања указала народни посланик Маја Гојковић и одлучила да у поменутом случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (СДПС)

2. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (СМС)

3. Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије (СМС)

4. Предлог одлуке о избору заменика јавног тужиоца

5. Предлог одлуке о избору заменика јавног тужиоца

6. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију

7. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију

8. Предлог одлуке о избору члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Тринаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.

Видео (9)

Понедељак, 8. јул 2019. | Тринаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 08.07.2019. (I)

Понедељак, 8. јул 2019. | Тринаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 08.07.2019. (II)

Понедељак, 8. јул 2019. | Тринаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 08.07.2019. (III)

Понедељак, 8. јул 2019. | Тринаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 08.07.2019. (IV)

Уторак, 9. јул 2019. | наставак Тринаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 09.07.2019. (I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 4


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
недеља, 7. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја