22. јануар 2015. Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

22. јануар 2015. Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Четвртак, 22. јануар 2015.

Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев 227 народних посланика, Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години, за четвртак, 22. јануар 2015. године, са почетком у 10.00 часова.


У захтеву за одржавање Трећег ванредног заседања утврђен је дневни ред са једном тачком:

1. Предлог закона о превенцији и дијагностици генетичких болести, генетички условљених аномалија и ретких болести, који је поднео народни посланик проф. др Душан Милисављевић.

Пре преласка на рад по дневном реду, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Војислав Вујић, Мирко Чикириз, Енис Имамовић, др Јанко Веселиновић, Иван Јовановић и Зоран Бабић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина је започела начелни претрес о Предлогу закона о превенцији и дијагностици генетичких болести, генетички условљених аномалија и ретких болести.

Предлог закона образложио је, у име предлагача, народни посланик проф. др Душан Милисављевић.

Председавајућа седници, председница Народне скупштине Маја Гојковић, поздравила је, у име народних посланика и у своје име, родитеље Зоје Миросављевић који су пратили део седнице са галерије Велике сале.

До краја рада, Народна скупштина је обавила начелни претрес о Предлогу закона о превенцији и дијагностици генетичких болести, генетички условљених аномалија и ретких болести.

Другог дана рада, 23. јануара, Народна скупштина започела је претрес у појединостима о Предлогу закона о превенцији и дијагностици генетичких болести, генетички условљених аномалија и ретких болести.

На предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, Народна скупштина је констатовала престанак мандата, пре истека времена на које је изабран, народном посланику Владети Костићу, даном подношења оставке.

До краја рада, Народна скупштина закључила је претрес у појединостима о Предлогу закона о превенцији и дијагностици генетичких болести, генетички условљених аномалија и ретких болести.

Пошто је Народна скупштина закључила претрес o Предлогу закона о превенцији и дијагностици генетичких болести, генетички условљених аномалија и ретких болести, председница Народне скупштине Маја Гојковић одредила је петак, 23. јануар 2015. године, са почетком у 18.00 часова као Дан за гласање о јединој тачки дневног реда Трећег ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 23. јануара Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о превенцији и дијагностици генетичких болести, генетички условљених аномалија и ретких болести.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о превенцији и дијагностици генетичких болести, генетички условљених аномалија и ретких болести, у целини

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о јединој тачки дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
петак, 23. октобар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја