24. јул 2012. Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2012. години (ФОТО:Танјуг)

24. јул 2012. Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2012. години (ФОТО:Танјуг)

Уторак, 24. јул 2012.

Треће ванредно заседање Народне скупштине у 2012. години

Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић сазвао је, на захтев 130 народних посланика, Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2012. години, за уторак, 24. јул 2012. године, са почетком у 15.30 часова.


У захтеву за одржавање заседања одређен је следећи дневни ред:

  1. Предлог закона о министарствима, који је поднело 126 народних посланика,
  2. Предлог закона о допунама Закона о Влади, који је поднело 126 народних посланика и
  3. Предлог закона о измени Закона о основама уређења служби безбедности Републике Србије, који је поднело 126 народних посланика.

Народна скупштина је већином гласова народних посланика, прихватила предлог народне посланице Јоргованке Табаковић, да се обави заједнички начелни претрес о све три тачке дневног реда заседања.

Предлоге закона, народним посланицима образложила јепредставник предлагача, народна посланица Јоргованка Табаковић.

До краја дана, народни посланици обавили су заједнички начелни претрес о Предлогу закона о министарстивма, Предлогу закона о допунама Закона о Влади и о Предлогу закона о измени Закона о основама уређења служби безбедности Републике Србије.

Народна скупштина наставља рад, у четвртак, 26. јула 2012. године, са почетком у 10 часова.

Другог дана рада, 26. јула, Народна скупштина водила је расправу у појединостима о Предлогу закона о министарствима, Предлогу закона о допуни Закона о Влади и о Предлогу закона о измени Закона о основама уређења служби безбедности Републике Србије.

Пре почетка расправе, народни посланик Бојан Ђурић затражио је обавештења и објашњења, у складу са чланом 287. Пословника.

У току рада, Народна скупштина је, на основу Одлуке Републичке изборне комисије о додели мандата народних посланика у Народној скупштини за упражњена посланичка места и Извештаја Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала потврђивање мандата народним посланицима др Александру Радојевићу, Милану Ковачевићу, Жељку Сушецу и Миланки Јевтовић-Вукојичић изабраним са Изборне листе ПОКРЕНИМО СРБИЈУ-ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ, Радославу Миловановићу изабраном са Изборне листе ИЗБОР ЗА БОЉИ ЖИВОТ-БОРИС ТАДИЋ, Александру Пејчићу, Дејану Михајлову и Горици Гајић, изабраним са Изборне листе ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ-ВОЈИСЛАВ КОШТУНИЦА и Енису Имамовићу, изабраном са Изборне листе СТРАНКА ДЕМОКРАТСКЕ АКЦИЈЕ САНЏАКА-др Сулејман Угљанин, STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE SANDŽAKA- dr. Sulejman Ugljanin.

Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић позвао је новоизабране народне посланике да, у складу са чланом 17. Закона о Народној скупштини, приступе полагању заклетве. Пошто су положили заклетву, председник Народне скупштине честитао је посланицима и пожелео им успешан заједнички рад у предстојећем мандатном периоду.

У поподневном делу рада, Народна скупштина водила је расправу у појединостима о наведеним предлозима закона.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда ове седнице, председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић одредио је четвртак, 26. јул 2012. године, са почетком у 16.25 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Трећег ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2012. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 26. јула 2012. године, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о министарствима, Предлог закона о допуни Закона о Влади и Предлог закона о измени Закона о основама уређења служби безбедности Републике Србије.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда овог заседања и одлучивање о њима, председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић закључио је Треће ванредно заседања Народне скупштине Републике Србије у 2012. години.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о министарствима, у целини

2. Предлог закона о допунама Закона о Влади, у целини

3. Предлог закона о измени Закона о основама уређења служби безбедности Републике Србије, у целини
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
недеља, 5. април
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја