Уторак, 25. септембар 2007.

Трећа седница Одбора за Косово и Метохију

Одбор за Косово и Метохију одржао је Трећу седницу 25. септембра, којој су присуствовали министар за Косово и Метохију Слободан Самарџић, председник Координационог центра за Косово и Метохију Вуко Антонијевић, начелници служби за повратак и хуманитарна питања и за хуманитарна и финансијска питања Бора Тајић и Мирјана Ћојбашић.Одбор за Косово и Метохију одржао је Трећу седницу 25. септембра, којој су присуствовали министар за Косово и Метохију Слободан Самарџић, председник Координационог центра за Косово и Метохију Вуко Антонијевић, начелници служби за повратак и хуманитарна питања и за хуманитарна и финансијска питања Бора Тајић и Мирјана Ћојбашић. Седници је председавао председник Одбора, Владимир Милентијевић.

На почетку рада седнице, члан Одбора, Мирослав Маркићевић поднео је Предлог закона о државном фонду за АП Косово и Метохију, за који је одлучено да се разматра на наредној седници, која би према предлозима присутних требало да буде одржана на Косову.

Министар Самарџић је информисао Одбор за Косово и Метохију о досадашњем току преговора о будућем статусу АП Косово и Метохија. Министар Самарџић је током излагања истакао да Србија има добар план и стртегију која би помирила три сегмента: да Србија задржи суверенитет и територијални интегритет на Косову, да Срби на Косову живе у својој држави Србији, са надлежностима да бране идентитет и безбедност, као и захтев већине Албанаца да управљају самостално о свом животу. Министар Самарџић је уз помоћ својих сарадника представио и План рада Министарства за Косово и Метохију до 31. децембра 2007. године.

У наставку рада седнице, чланови Одбора су отворили дискусију са министром Самарџићем. Одбор је закључио да ће се следећа седница одржи на Косову и Метохији (у наредних 10 до 15 дана), да Одбор поднесе Предлог закона о државном фонду за АП Косово и Метохија, као и да министарство достави писани извештај о трошењу средстава на Косову и Метохији од почетка свог мандата.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
недеља, 20. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја