13. октобар 2014. Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

13. октобар 2014. Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Понедељак, 13. октобар 2014.

Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Трећу седницу Другог редовног зеседања Народне скупштине у 2014. години за понедељак, 13. октобра са почетком у 10 часова.


Народна скупштина усвојила је дневни ред са шест тачака:

1. Предлог закона о спречавању допинга у спорту, који је поднела Влада;

2. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Хрватске о сарадњи у заштити од природних и других катастрофа, који је поднела Влада;

3. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Македоније о узајамном признавању возачких дозвола, који је поднела Влада;

4. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Румуније о отварању међународног граничног прелаза Врачев Гај (Република Србија) и Сокол (Румунија) на српско-румунској државној граници који је поднела Влада;

5. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Румуније о отварању међународног граничног прелаза Голубац (Република Србија) и Нова Молдова (Румунија) на српско-румунској државној граници, који је поднела Влада;

6. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Социјалистичка партија Србије.

Народна скупштина је прихватила предлог народног посланика Зорана Бабића да се обави заједнички јединствени претрес о предлозима закона из тачака2, 3, 4. и 5. дневног реда.

У наставку рада Народна скупштина започела је начелни претрес Предлога закона о спречавању допинга у спорту, који је образложио представник предлагача, министар омладине и спорта Вања Удовичић.

До краја дана Народна скупштина водила је и закључила начелни претрес Предлога закона о спречавању допинга у спорту.

Другог дана рада, 14. октобра, пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици проф. др Јанко Веселиновић, Жика Гојковић, Милан Кораћ, Миодраг Линта и Борислав Стефановић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.
Народна скупштина започела је заједнички јединствени претрес о предлозима закона из тачака 2, 3, 4 и 5 дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Хрватске о сарадњи у заштити од природних и других катастрофа, Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Македоније о узајамном признавању возачких дозвола, Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Румуније о отварању међународног граничног прелаза Врачев Гај (Република Србија) и Сокол (Румунија) на српско-румунској државној граници и Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Румуније о отварању међународног граничног прелаза Голубац (Република Србија) и Нова Молдова (Румунија) на српско-румунској државној граници, које је поднела Влада.

У име предлагача, предложене законе образложио је министар без портфеља мр Велимир Илић.
Народна скупштина је водила и закључила заједнички јединствени претрес о предлозима закона из тачака 2, 3, 4 и 5 дневног реда седнице.
У наставку седнице, Народна скупштина је започела и закључила јединствени претрес о Предлогу одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Социјалистичка партија Србије.

Трећег дана рада, 15. октобра, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о спречавању допинга у спорту.
Пошто је Народна скупштина завршила расправу о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић, одредила је среду, 15. октобар 2014. године, са почетком у 14.15 часова као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Треће седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о спречавању допинга у спорту, који је поднела Влада, као и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Хрватске о сарадњи у заштити од природних и других катастрофа, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Македоније о узајамном признавању возачких дозвола, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Румуније о отварању међународног граничног прелаза Врачев Гај (Република Србија) и Сокол (Румунија) на српско-румунској државној граници и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Румуније о отварању међународног граничног прелаза Голубац (Република Србија) и Нова Молдова (Румунија) на српско-румунској државној граници, које је поднела Влада.
Већином гласова народних посланика Народна скупштина је усвојила и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Социјалистичка партија Србије.
У Дану за гласање, Народна скупштина одлучивала је о повредама Пословника, на које су указивали народни посланици током седнице, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:


1. Предлог закона о спречавању допинга у спорту, у целини


2. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Хрватске о сарадњи у заштити од природних и других катастрофа


3. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Македоније о узајамном признавању возачких дозвола


4. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Румуније о отварању међународног граничног прелаза Врачев Гај (Република Србија) и Сокол (Румунија) на српско-румунској државној граници


5. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Румуније о отварању међународног граничног прелаза Голубац (Република Србија) и Нова Молдова (Румунија) на српско-румунској државној граници


6. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије


Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Трећу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години.

Видео (1)

Понедељак, 13. октобар 2014. | Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години 13.10.2014.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
понедељак, 26. октобар

Цео календар догађаја