7. октобар 2013. Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

7. октобар 2013. Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

Понедељак, 7. октобар 2013.

Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

Председник Народне скупштине Републике Србије др Небојша Стефановић сазвао је Трећу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години, за понедељак, 7. октобар 2013. године, са почетком у 10 часова.


Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању, који је поднела Влада и
2. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднео народни посланик Борислав Стефановић.

У преподневном делу рада, Народна скупштина започела је расправу у начелу о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о високом образовању, који је образложио представник предлагача, министар просвете, науке и технолошког развоја проф. др Томислав Јовановић.

До краја дана, Народна скупштина закључила је расправу у начелу о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о високом образовању и обавила је јединствени претрес о Предлогу одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднео народни посланик Борислав Стефановић.

Другог дана рада, 9. октобра, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о високом образовању.

Пошто је Народна скупштина закључила претрес o тачкaма дневног реда, председавајућa седници, потпредседница Народне скупштине Весна Ковач, одредила је четвртак, 10. октобар 2013. године, са почетком у 10.00 часова као Дан за гласање о тачкама дневног реда Треће седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2013. години.

Након тога, биће настављена Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 10. октобра, Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању.

Већином гласова народних посланика, Народна скупштина усвојила је Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднео народни посланик Борислав Стефановић.

У дану за гласање, Народна скупштина је одлучивала и о повредама Пословника на које су током Треће седнице Другог редовног заседања указивали народни посланици и одлучила да ни у једном случају Пословник није повређен.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању, у целини

2. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о тачкама дневног реда, председник Народне скупштине др Небојша Стефановић закључио је Трећу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине у 2013. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 18. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја