28. новембар 2018. Делегација Народне скупштине у ПС ЦЕС на заседању у Јеревану

28. новембар 2018. Делегација Народне скупштине у ПС ЦЕС на заседању у Јеревану

Среда, 28. новембар 2018.

Стална делегација Народне скупштине у ПС ЦЕС на заседању 52. Генералне скупштине ПС ЦЕС у Јеревану

Стална делегација Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње у саставу мр Игор Бечић, шеф сталне делегацијe и Милија Милетић и Иван Костић, чланови делегације, учествује на 52. Генералној скупштини Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње (ПС ЦЕС), која се одржава у Јеревану, Јерменија, од 26. до 28. новембра ове године.


Поред Републике Србије на заседању учествују и делегације парламената Јерменије, Албаније, Азербејџана, Бугарске, Грчке, Грузије, Молдавије, Румуније, Руске Федерације, Турске и Украјине.

Главна тема заседања посвећена је теми „Улога парламената у развоју регионалне економске сарадње“.

У свом излагању шеф сталне делегације мр Игор Бечић је указао да је Република Србија дубоко посвећена спровођењу економских и друштвених реформи које је покренуо тадашњи председник Владе Републике Србије, а данас председник Србије господин Александар Вучић. Наведено је да се очекује да ће на крају године раст БДП-а премашити четири одсто, као и да очекујемо суфицит у буџету. Наглашено је да је Србија лидер у привлачењу страних инвестиција у региону Западног Балкана, као и да држава свакодневно ради на побољшању пословне климе, како би број инвеститора у будућности био још већи. Наведено је да су приоритети Србије даље унапређењу конкурентности српске економије, реформа државних предузећа, унапређење јавне администрације и промоција е-управе. Значајни напори улажу се у дигитализацију која је један од кључних приоритета Републике Србије, пре свега у областима економије, јавне управе и образовања. Народни посланик мр Игор Бечић је посебно подвукао значајну улогу Народне скупштине као носиоца законодавне власти у свеукупним реформским процесима у Србији. Нарочито се заложио за интегрисани, свеобухватни и одрживи економски раст у Региону, отварање нових радних места, као и економски, енергетски, инфраструктурни и туристички развој и међународну афирмацију региона.

Током 52. заседања Генералне скупштине Црноморске економске сарадње стална делегација је подржала препоруке посвећене развоју туризма у црноморском региону, развоју и подршци малим и средњим предузећима у државама чланицама ПС ЦЕС, као и улози синдиката у јачању економске сарадње у ПС ЦЕС.

Током заседања у Јеревану, наша делегација остварила је бројне билатералне контакте.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
уторак, 12. новембар

Цео календар догађаја