Петак, 22. јун 2007.

Стална делегација Народне скупштине учествоваће на јунском заседању Парламентарне скупштине Савета Европе

Стална делегација Народне скупштине Републике Србије учествоваће на заседању Парламентарне скупштине Савета Европе у Стразбуру од 25. до 29. јуна ове године.Стална делегација Народне скупштине Републике Србије учествоваће на заседању Парламентарне скупштине Савета Европе у Стразбуру од 25. до 29. јуна ове године. Након избора нових чланова и њихових заменика од стране Народне скупштине, у Стразбур ће путовати Милош Алигрудић, шеф сталне делегације, Томислав Николић, Драган Тодоровић, Донка Бановић, Драгољуб Мићуновић, Милош Јевтић, Наташа Вучковић, Вјерица Радета, Наташа Јовановић, Жељко Ивањи, Милољуб Албијанић и Ивица Дачић.

На дневном реду јунског заседања ПС Савета Европе, поред осталог, биће дебата посвећена међукултурном и међурелигијском дијалогу, извештај о тајним затворима ЦИЕ у Пољској и Румунији, као и расправе о борби против антисемитизма у Европи и Евро-медитеранској пољопривредној и руралној политици. Од тема посебно значајних за нашу земљу, на дневном реду ће се наћи Извештај о положају избеглица и интерно расељених лица у Југоисточној Европи и дебата о суђењу за кривична дела у надлежности Међународног кривичног трибунала у Хагу.

Током заседања, посланицима Парламентарне скупштине Савета Европе обратиће се канцелар Аустрије Алфред Гузенбауер и председник Европског параламента Ханс-Герт Петеринг. У оквиру дебате о суђењу за кривична дела у надлежности Међународног кривичног трибунала у Хагу очекује се изјава Карле дел Понте, главне тужитељице Трибунала у Хагу.

У четвртак, 28. јуна, посланицима Парламентарне скупштине Савета Европе обратиће се, у својству председавајућег Комитета министара Савета Европе, министар спољних послова Републике Србије Вук Јеремић.

Током заседања Парламентарне скупштине биће представљена и пригодна маркица ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“, издата у част председавања Републике Србије Комитетом министара Савета Европе.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
субота, 6. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја