29. јул 2014. Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

29. јул 2014. Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Уторак, 29. јул 2014.

Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је на захтев Владе Републике Србије Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години, за уторак 29. јул 2014. године, са почетком у 10 часова.


У захтеву за одржавање Седмог ванредног заседања утврђен је дневни ред са шест тачака:

1. Предлог закона о приватизацији, који је поднела Влада,
2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о стечају, који је поднела Влада,
3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре, који је поднела Влада,
4. Предлог закона о јавном информисању и медијима, који је поднела Влада,
5. Предлог закона о електронским медијима, који је поднела Влада и
6. Предлог закона о јавним медијским сервисима, који је поднела Влада.

Пре преласка на рад, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Олгица Батић, Риза Халими, Нада Лазић, Дубравка Филиповски, Гордана Чомић и др Слободан Гвозденовић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика Катарине Ракић да се обави заједнички начелни претрес о Предлогу закона о приватизацији, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о стечају и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре, као и заједнички начелни претрес о Предлогу закона о јавном информисању и медијима, Предлогу закона о електронским медијима и Предлогу закона о јавним медијским сервисима.

Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о предлозима закона из тачака 1, 2. и 3. дневног реда, које је образложио министар привреде др Душан Вујовић.

Народна скупштина је, на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала престанак мандата пре истека времена на које је изабран
а, народној посланици Миљани Зиндовић, даном подношења оставке.

До краја
дана, Народна скупштина је водила и закључила заједнички начелни претрес о предлозима закона из тачака 1, 2. и 3. дневног реда заседања, односно о Предлогу закона о приватизацији, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о стечају и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре.

Другог дана рада, 30. јула, Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о јавном информисању и медијима, Предлогу закона о електронским медијима и Предлогу закона о јавним медијским сервисима.

Предложене законе, у име предлагача, образложио је министар културе и информисања, Иван Тасовац.

У поподневно делу рада, Народна скупштина је водила и закључила заједнички начелни претрес о предлозима закона дневног реда по тачкама 4, 5. и 6.

Трећег дана рада, 31. јула, Народна скупштина започела је претрес у појединостима о Предлогу закона о приватизацији.

Пре преласка на рад, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици др Муамер Бачевац, Марко Ђуришић, Јелена Мијатовић, Риза Халими и Јована Јовановић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина је, на основу Одлуке Републичке изборне комисије и на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала потврђивање мандата народним посланицима Гордани Топић и Ђорђу Чабаркапи, изабраним са Изборне листе ИВИЦА ДАЧИЋ - "Социјалистичка партија Србије (СПС), Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС), Јединствена Србија (ЈС)". Новоизабарни народни посланици затим су положили заклетву.

У поподневном делу рада, након што су чланови Владе одговарали на посланичка питања у времену од 16 до 19 часова, Народна скупштина је наставила и закључила претрес у појединостима о Предлогу закона о приватизацији. Народна скупштина је обавила и претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о стечају.

Четвртог дана рада, 1. августа, Народна скупштина започела је претрес у појединостима о Предлогу закона о јавном информисању и медијима.
Након завршеног претреса у појединостима о Предлогу закона о јавном информисању и медијима, Народна скупштина је у наставку рада започела и завршила претрес у појединостима о Предлогу закона о електронским медијима и Предлогу закона о јавним медијским сервисима.
Пошто је Народна скупштина завршила са расправом по свим тачкама дневног реда, потпредседник Народне скупштине мр Игор Бечић одредио је суботу, 2. август 2014. године, са почетком у 9 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Седмог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 2. августа, Народна скупштина усвојила је, већином гласова народних посланика Предлог закона о приватизацији, Предлог закона о изменама и допунама Закона о стечају, Предлог закона о изменама и допунама Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре.
У Дану за гласање, Народна скупштина усвојила је и Предлог закона о јавном информисању и медијима, Предлог закона о електронским медијима и Предлог закона о јавним медијским сервисима.
Народна скупштина је у Дану за гласање одлучивала о повредама Пословника, на које су указивали народни посланици током заседања, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о приватизацији, у целини

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о стечају, у целини

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре, у целини

4. Предлог закона о јавном информисању и медијима, у целини

5. Предлог закона о електронским медијима, у целини

6. Предлог закона о јавним медијским сервисима, у целини

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је седницу Седмог ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
петак, 4. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја