Среда, 2. март 2011.

Седма седница Одбора за развој и економске односе са иностранством

На седници Одбора за развој и економске односе са иностранством, која је одржана 2. марта, разматран је Предлог закона о потврђивању Меморандума између Савета министара Републике Албаније и Савјета министара Босне и Херцеговине, Владе Републике Македоније, Владе Републике Србије, Владе Републике Словеније, Владе Републике Хрватске и Владе Црне Горе о регулисању дуга Републике Албаније по обрачунима везаним за робни промет између Републике Албаније и бивше Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.На седници Одбора за развој и економске односе са иностранством, која је одржана 2. марта, разматран је Предлог закона о потврђивању Меморандума између Савета министара Републике Албаније и Савјета министара Босне и Херцеговине, Владе Републике Македоније, Владе Републике Србије, Владе Републике Словеније, Владе Републике Хрватске и Владе Црне Горе о регулисању дуга Републике Албаније по обрачунима везаним за робни промет између Републике Албаније и бивше Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.

Предлог овог закона образложио је помоћник министра финансија Зоран Ћировић. Након тога, Одбор је одлучио да предложи Народној скупштини да прихвати Предлог закона о потврђивању наведеног меморандума.

Одбор је размотрио иницијативу Центра за развој међународне сарадње да се у Народној скупштини формира радна група за израду стратегије енергетске безбедности Републике Србије у периоду до 2025. године и Србија укључи у разраду Уговора о европској безбедности. Ту иницијативу је Одбору упутила председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић, а Одбор је одлучио да народни посланик Иван Андрић буде члан споменуте радне групе.

Седници је председавао Милош Јевтић, председник Одбора.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
уторак, 20. октобар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја