Уторак, 9. март 2010.

Седамнаеста седница Одбора за заштиту животне средине

Одбор за заштиту животне средине одржао је Седамнаесту седницу 9. марта. Седници је председавао председник Одбора, Чедомир Јовановић, а седници је присуствовао и народни посланик и председник Скупштине општине Велика Плана Душан Марић.Одбор за заштиту животне средине одржао је Седамнаесту седницу 9. марта. Седници је председавао председник Одбора, Чедомир Јовановић, а седници је присуствовао и народни посланик и председник Скупштине општине Велика Плана Душан Марић.

Чланови Одбора су разматрали Закључак СО Велика Плана у вези са привременим складиштењем опасног отпада на локацији у Крњеву, на територији Општине Велика Плана.

Марић је нагласио да је локација за изградњу објеката за одлагање опасног отпада у Крњеву, удаљена свега неколико стотина метара од сеоских кућа, односно, законом заштићених споменика културе – зграде најстарије сеоске школе у Србији и цркве брвнаре из XVII века. Он је затражио од Одбора да се ангажује у решавању проблема и предложио да се за изградњу објеката за складиштење опасног отпада пронађе локација која ће испуњавати услове прописане законима који регулишу област заштите животне средине.

Председник Одбора Чедомир Јовановић је најавио на седници, на којој није било кворума за одлучивање, да ће упутити писмо председнику Владе, надлежним министарствима, члановима Одбора који нису присуствовали седници и шефовима посланичких група, како би их упознао са проблемом и подстакао их да се овај и слични проблеми решавају у складу са важећим прописима.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2