28. децембар 2015. Свечано уручење уверења полазницима Пилот-курса „Скупштинска контрола и надзор сектора безбедности“

28. децембар 2015. Свечано уручење уверења полазницима Пилот-курса „Скупштинска контрола и надзор сектора безбедности“

Понедељак, 28. децембар 2015.

Свечано су уручена уверења полазницима Пилот-курса „Скупштинска контрола и надзор сектора безбедности“

У Дому Народне скупштине свечано су уручена уверења полазницима Пилот-курса „Скупштинска контрола и надзор сектора безбедности“.


Пуковник Зоран Лучић, начелник Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране Војне академије поздравио је присутне и навео да је циљ данашње активности уручење уверења и одавање признања полазницима Пилот-курса за постигнуте резултате. Он је навео да је Пилот-курс „Скупштинска контрола и надзор сектора безбедности“, реализован у оквиру пројекта „Развој капацитета народних посланика за надзор сектора безбедности“ са циљем унапређења капацитета Народне скупштине за надзор наведеног сектора.

Пуковник Мирослав Талијан, начелник Школе националне одбране Војне академије, истакао је да су полазници Пилот-курса, током реализације испунили све постављене циљеве и задатке. Навео је да је циљ пројекта унапређење надзорних капацитета Народне скупштине, како би народни посланици још ефикасније обављали своју надзорну функцију. Пуковник Талијан је говорио о активностима реализованим током одржавања курса и захвалио се представницима Мисије ОЕБС-а у Србији, Народне скупштине, Министарстава одбране и Војске Србије. Он је истакао да је овај пројекат омогућио успостављање још чвршћих веза између најважнијих институција нашег и међународног система безбедности.

Јан Лунберг, представник Одељења за демократизацију, Мисије ОЕБС-а у Србији захвалио се народним посланицима и представницима Војне академије на успешној реализацији активности у оквиру Пилот-курса и указао значај сарадње између представника Војске Србије и Народне скупштине. Он је у своје, и у име шефа Мисије ОЕБС у Београду Петера Буркхарда честитао полазницима успешан завршетак курса.

Након уручења уверења полазницима Пилот-курса „Скупштинска контрола и надзор сектора безбедности“, генерал-мајор Горан Зековић, начелник Војне академије пожелео је учесницима срећу у раду и навео да је Војна академија отворена за даљу сарадњу.

Марија Обрадовић, председница Одбора за одбрану и унутрашње послове и полазница Пилот-курса захвалила се представницима Мисије ОЕБС-а у Србији, Министарства одбране и полазницима курса на сарадњи и учешћу. Она је оценила да ће надзор над сектором безбедности бити један од приоритета рада народних посланика, као и да одржавање оваквих курсева треба да постане део праксе у Народној скупштини. Обрадовић је оценила да присуство представника Министарства одбране и Војске Србије у Народној скупштини, представља значајан корак у побољшању комуникације између тих институција.

Пилот-курс под називом "Скупштинска контрола и надзор сектора безбедности" похађало је 14 полазника, народни посланици Марија Обрадовић, Дубравка Филиповски, Сузана Шарац, Милош Тошанић, Марко Ђуришић, Ненад Николић, Александар Марковић, Борисав Ковачевић и Синиша Максимовић и представници Службе Народне скупштине. Пилот-курс представља заједнички пројекат Мисије ОЕБС у Београду, Народне скупштине и Војне академије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
петак, 4. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја