Петак, 13. септембар 2013.

Сазвана Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

Председник Народне скупштине др Небојша Стефановић сазвао је Прву седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години за уторак, 1. октобар 2013. године, са почетком у 10.00 часова.


За ову седницу, предложен је следећи дневни ред: Предлог закона о легализацији објеката, Предлог закона о посредовању у промету и закупу непокретности, Предлог закона о извозу и увозу робе двоструке намене, Предлог закона о изменама и допунама Закона о електронској трговини и Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити конкуренције, које је поднела Влада.
Председник Народне скупштине предложио је да се на овој седници разматра и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџан о сарадњи у области информационих и комуникационих технологија, Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Краљевине Мароко o узајамном подстицању и заштити улагања, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Мароко o оснивању Мешовите комисије за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, Предлог закона о потврђивању Конвенције о заштити деце и сарадњи у области међународног усвојења, Предлог закона о потврђивању Конвенције Савета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици, Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Канаде о социјалној сигурности и Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Великог Војводства Луксембург o социјалној сигурности, које је поднела Влада.
Предложено је да Народна скупштина на овој седници размотри и Предлог одлуке о избору председника Врховног касационог суда, Предлог одлуке о избору председника Управног суда, Предлог одлуке о избору председника Привредног апелационог суда, Предлог одлуке о избору председника Вишег прекршајног суда, Предлог одлуке о избору председника Апелационог суда у Београду, Предлог одлуке о избору председника Апелационог суда у Нишу, Предлог одлуке о избору председника Апелационог суда у Крагујевцу, Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, које је поднео Високи савет судства.
Председник Народне скупштине предложио је да се на седници размотри и Предлог одлуке о измени Одлуке о броју и избору потпредседника Народне скупштине и Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, које је поднео председник Народне скупштине др Небојша Стефановић и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Социјалистичка партија Србије (СПС).
Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије одржаће се у Великој сали Дома Народне скупштине Републике Србије, Трг Николе Пашића 13.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
субота, 6. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја