Среда, 21. новембар 2012.

Сазвана Осма седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2012. години

Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић сазвао је данас Осму седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2012. години, за четвртак, 22. новембар 2012. године, са почетком у 11 часова.


Председник Народне скупштине предложио је да Народна скупштина на овој седници разматра Прелог закона о допуни Закона о буџетском систему, који је поднела Скупштина Аутономне Покрајине Војводине, као и још 15 предлога закона које је поднела Влада.

Предложено је да се размотре Предлог закона о буџету Републике Србије за 2013. годину са Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2013. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за здравствено осигурање за 2013. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2013. годину и Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Националне службе за запошљавање за 2013. годину; Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на добит правних лица; Предлог закона о изменама и допунама Закона о акцизама; Предлог закона о роковима измирења новчаних обавеза у комерцијалним трансакцијама; Предлог закона о условном отпису камата и мировању пореског дуга; Предлог закона о изменама и допунама Закона о девизном пословању; Предлог закона о јавним предузећима; Предлог закона о изменама и допунама Закона о Фонду за развој Републике Србије; Предлог закона о измени и допуни Закона о приватизацији; Предлог закона о затезној камати; Предлог закона о измени Закона о осигурању; Предлог закона о изменама и допунама Закона о ауторском и сродним правима; Предлог закона о преузимању обавеза здравствених установа према веледрогеријама по основу набавке лекова и медицинског материјала и претварању тих обавеза у јавни дуг Републике Србије; Предлог закона о изменама и допунама Закона о здравственој заштити и Предлог закона о изменама и допунама Закона о здравственом осигурању.

Председник је предложио да Народна скупштина размотри и Предлог одлуке о избору чланова Комисије за контролу извршења кривичних санкција, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народне скупштине; Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС); Предлог одлуке о измени Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Уједињени региони Србије и Предлог одлукео изменама Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднео председник Народне скупштине.

Осма седница Другог редовног заседања одржаће се у Дому Народне скупштине, Трг Николе Пашића 13.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3