22. јул 2016. Председница Одбора за европске интеграције Мариника Тепић у разговору са амбасадором Кипра у Београду Константиносом Елиадесом

22. јул 2016. Председница Одбора за европске интеграције Мариника Тепић у разговору са амбасадором Кипра у Београду Константиносом Елиадесом

Петак, 22. јул 2016.

Председница Одбора за европске интеграције Мариника Тепић састала се са амбасадором Кипра у Београду

Председница Одбора за европске интеграције Мариника Тепић разговарала је данас у Дому Народне скупштине са амбасадором Кипра у Београду Константиносом Елиадесом (Constantinos Eliades).


Мариника Тепић указала је на значајну економску сарадњу која је у фокусу сарадње наше две земље и посебно истакла задовољство што је на међувладином нивоу 2013. године потписан и потврђен Меморандум о разумевању између Кипра и Србије.

Такође, навела је да је неопходно да се сарадња две државе интензивира и да се унапреди сарадња на међупарламентарном нивоу.

„Нарочито истичем позитивне околности за Републику Србију које се односе на отварање преговарачких поглавља 23 и 24. Изражавамо захвалност што Кипар, као држава чланица, снажно подржава процес европских интеграција Србије, а нарочито због противљења новим условима за напредак Србије ка ЕУ“, навела је Тепић.

Председница Одбора у разговору је истакла улогу коју Одбор има у преговарачком процесу, наводећи да је Народна скупштина ушла спремно у процес преговора о чланству, а своју улогу додатно ојачала усвајањем Резолуције о улози Народне скупштине и начелима у преговорима о приступању Републике Србије Европској унији.

Амбасадор Кипра Константинос Елиадес честитао је Мариники Тепић на избору за председника Одбора, поздравио кључну улогу коју Одбор има у процесу приступања Србије Европској унији и понудио сву техничку помоћ своје државе Србији на овом путу.

Он је истакао да су билатерални односи две државе одлични на свим нивоима и поновио да Кипар поштује интегритет и територијални суверенитет Србије, те стога неће мењати свој став када је у питању Косово и Метохија.

Мариника Тепић је у наставку састанка рекла да је комуникација народних посланика и грађана веома битна за подизање свести о бенефитима чланства у ЕУ.

„Дубоко верујем да је наш парламент права политичка арена у којој ће бити прилике да уверимо све евроскептике да је пут ка Европској унији прави пут, који ће донети напредак свим грађанима Републике Србије“, навела је Тепић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
четвртак, 23. јануар

Цео календар догађаја