28. март 2024. Председница Народне скупштине Ана Брнабић у разговору са амбасадором Народне Републике Кине у Републици Србији Ли Мингом

28. март 2024. Председница Народне скупштине Ана Брнабић у разговору са амбасадором Народне Републике Кине у Републици Србији Ли Мингом

Четвртак, 28. март 2024.

Председница Народне скупштине Ана Брнабић одржала састанак са амбасадором НР Кине у Србији

Председница Скупштине Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са амбасадором Народне Републике Кине у Србији Ли Мингом.


Брнабић је са Мингом поделила став да је парламентарна сарадња између две земље изузетно добра и изразилa задовољство састанком који је имала са потпредседником Свекинеског Народног Конгреса Ђие Сјаом током недавног одржавања Интерпарламентарне уније у Женеви.

Саговорници су се сагласили да о изузетно добрим односима и сарадњи два парламента говори и Меморандум о разумевању између Народне скупштине Републике Србије и Свекинеског народног конгреса Народне Републике Кине, као и Протокол о успостављању заједничке Комисије, а да ће најављена посета председника НР Кине Си Ђинпинга допринети свеобухватном стратешком партнерству и искреном пријатељству.

Амбасадор Минг је пожелео пуно успеха председници Брнабић на новој функцији, и честитао на посвећености и свему што је урадила као председница Владе Србије и изнео уверење да ће њен даљи рад наставити да доприноси развоју земље, као и јачању српско-кинеског челичног пријатељства.

Такође, Минг је истакао да НР Кина наставља да пружа непоколебљиву подршку и поштовање суверенитета и територијалног интегритета Србије, и изразио незадовољство одлуком Политичког комитета Парламентарне скупштине о препоруци за пријем тзв. Косова у чланство Савета Европе.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5