Петак, 26. октобар 2018.

Председница Народне скупштине сазвала Трећу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Трећу седницу Другог редовног заседања за уторак, 30. октобар 2018. године.


На дневном реду биће Предлог закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о полицији, Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о детективској делатности, Предлог закона о изменама и допунама Закона о приватном обезбеђењу, Предлог закона о допуни Закона о заштити од пожара, које је поднела Влада Србије.

Народни посланици разматраће Предлог закона о критичној инфраструктури, Предлог закона о испитивању, жигосању и обележавању оружја, направа и муниције, Предлог закона о добровољном ватрогаству, које је поднела Влада.

Народна скупштина разматраће Предлог закона о измени Закона о уређењу судова, Предлог закона о изменама Закона о парничном поступку, Предлог закона о заштити података о личности, Предлог закона о изменама и допунама Закона о извршењу ванзаводских санкција и мера, Предлог закона о бесплатној правној помоћи, Предлог закона о лобирању, Предлог закона о допуни Закона о оверавању потписа, рукописа и преписа, које је поднела Влада Србије.

На дневном реду биће предлози одлука о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, које је поднео Високи савет судства, као и предлози одлука о избору заменика јавног тужиоца, које је поднело Државно веће тужилаца. На дневном реду су и предлози одлука о престанку функције председника Вишег суда у Београду, Прекршајног суда у Нишу, Трећег основног суда у Београду, које је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, као и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска радикална странка.

Седница ће се одржати у Дому Народне скупштине Републике Србије, са почетком у 10 часова.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
уторак, 30. новембар

Цео календар догађаја