Субота, 6. фебруар 2016.

Председница Народне скупштина сазвала Четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев 200 посланика, Четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години за уторак, 9. фебруар, са почетком у 10.00 часова.


На дневном реду седнице наћи ће се 23 тачке дневног реда и тo: Предлог закона о допунама Закона о спречавању дискриминације особа са инвалидитетом, Предлог закона о изменама и допунама Закона о култури и Предлог закона о изменама и допунама Закона о обавезном примерку публикација, које је поднела Влада.

На дневном реду седнице биће и Предлог одлуке о утврђивању Просторно културно-историјске целине Комплекса Војно-техничког завода у Крагујевцу за непокретно културно добро од изузетног значаја, Предлог одлуке о утврђивању граница заштитне околине и мера заштите просторно културно-историјске целине „Градско језгро Сремских Карловаца”, непокретног културног добра од изузетног значаја, које је поднела Влада, као и Предлог аутентичног тумачења одредби члана 142. Закона о јавном информисању и медијима („Службени гласник РС“, бр. 83/14 и 58/15), који је поднео Одбор за уставна питања и законодавство Народне скупштине.

Народни посланици ће расправљати и о Предлогу закона о отклањању последица одузимања имовине жртвама Холокауста које немају живих законских наследника, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о прекршајима и Предлогу закона о изменама Закона о уређењу судова, које је поднела Влада.

На дневном реду седнице наћи ће се Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Организације НАТО за подршку и набавку (NSPO) о сарадњи у области логистичке подршке, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије коју представља Министарство одбране и Владе Републике Мјанмарске Уније коју представља Министарство одбране о сарадњи у области одбране, које је такође поднела Влада.

Расправљаће се и о Предлогу одлуке о престанку функције јавним тужиоцима и Предлогу одлуке о престанку функције тужиоца у тужилаштву посебне надлежности, као и о Предлогу одлуке о престанку функције јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Зајечару, које је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народне скупштине. На дневном реду седнице налази се и Предлог одлуке о разрешењу функције председника Основног суда у Ваљеву, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народне скупштине и Предлог одлуке о избору чланова Високог савета судства из реда судија, који је поднео Високи савет судства.

Пред народним посланицима наћи ће се Предлог одлуке о избору чланова Државног већа тужилаца из реда јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца са сталном функцијом, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народне скупштине, као и шест предлога одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, а које је поднео Високи савет судства.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
петак, 14. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја