Четвртак, 6. децембар 2007.

Председник и чланови Одбора за европске интеграције разговарали са министарком европских послова Бугарске

Председник Одбора за европске интеграције Милош Јевтић, са члановима Одбора, састао се данас у Дому Народне скупштине са министарком европских послова Бугарске Герганом Гранчаровом.Председник Одбора за европске интеграције Милош Јевтић, са члановима Одбора, састао се данас у Дому Народне скупштине са министарком европских послова Бугарске Герганом Гранчаровом. У делегацији су били и чланови Одбора Душан Бајатовић, Наташа Вучковић, Гордана Чомић, Бранислав Недмовић и Дејан Мировић.

Министарка Гранчарова је истакла да Бугарска подржава прикључење Србије Европској унији и спремна је да нам пружи помоћ и пренесе искуства из тог периода. Она је указала је на значај парафирања Споразума о стабилизацији и придруживању са Европском унијом и нагласила да ће 2008. година за Србију бити кључна на путу прикључења Европској унији.

Бугарска министарка је изразила уверење да ће Споразум бити потписан већ у јануару наредне године, а да ће до краја године наша земља добити статус кандидата за чланство у Европској унији, после чега ће нам бити омогућено коришћење средстава ЕУ за привредни развој.

Председник Јевтић је нагласио је да у Србији постоји политички консензус о потреби приступања Европској унији, али да је неопходно боље упознавање јавног мњења са предностима које нам оно доноси и са европским вредностима Он је, такође, указао на важну улогу овог скупштинског тела, на потребу да се донесе закон о Народној скупштини и измени Пословник, како би се омогућило усвајање тзв. “европских” закона по убрзаној процедури.

Бугарска министарка је указала на значај прекограничне сарадње између две земље, посебно у области инфраструктуре, као и да је већ припремљено више пројеката у Министарству за регионални развој.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
недеља, 7. март
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја